L'Úrsula Corberó fa el paper de la Rosa Peral a "El cuerpo en llamas"
Catalunya nit

La sèrie de Netflix del crim de la Guàrdia Urbana és fidel a la realitat, segons l'autor d'un llibre sobre el cas

El periodista Toni Muñoz, que va reconstruir el cas a "Solo tú me tendrás", critica, en canvi, el documental amb el testimoni de Rosa Peral que s'estrenarà el mateix dia

Aquest divendres 8 de setembre, s'estrena a Netflix la sèrie "El cuerpo en llamas", basada en el cas del crim de la Guàrdia Urbana. El periodista Toni Muñoz, que va reconstruir els fets al llibre "Solo tú me tendrás", explica a Catalunya Ràdio que --malgrat tractar-se d'una ficció que es permet certes llicències dramàtiques-- creu que la sèrie és fidel a la realitat:  

"Jo detecto una mica on s'han exagerat algunes coses. De fet, la sèrie ja adverteix que per finalitats dramàtiques han exagerat alguns fets que no són prou fidedignes a la realitat, però crec que en general el relat és bastant clar, s'ajusta moltíssim al que jo explico al llibre. Crec que el conjunt de la sèrie està bé." 

En aquest sentit, el periodista assenyala que l'estrena "ajudarà que molta gent que encara tenia dubtes sobre què va passar, tinguin claríssim" que els policies municipals Rosa Peral i Albert López "van ser qui van cometre el crim" contra el també agent Pedro Rodríguez. El reporter de successos de La Vanguardia li augura un gran èxit a la sèrie, que ja es basa en un cas de gran atractiu mediàtic que --diu-- s'explica en bona part per la personalitat magnètica i intrigant de la convicta Rosa Peral: 

"No deixa de ser una noia normal, que tenia una doble vida com tenen moltes dones, però amb la diferència que tenia una capacitat de manipulació que al final va desembocar en un crim." 

Rosa Peral i Albert López són a la presó condemnats per l'assassinat de Pedro Rodríguez

El llibre "Solo tú me tendrás" és una reconstrucció minuciosa dels fets basada en desenes d'entrevistes realitzades als protagonistes del cas, informació de fonts policials i la lectura dels milers de pàgines del sumari, per bé que el resultat es llegeix amb la tensió i la intriga d'una novel·la negra. Els productors de la sèrie van interessar-se per comprar-ne els drets i, malgrat que les negociacions no van prosperar, Muñoz està convençut que la ficció audiovisual s'ha basat en la seva reconstrucció dels fets: 

"Serà una sèrie que tindrà molt d'èxit i em satisfà moltíssim que el que ha estat la meva feina durant molts anys es vegi traslladada en una ficció. " 

Pel que fa a la sèrie, Muñoz aplaudeix la tria dels actors Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez per donar vida a Rosa Peral i Albert López, ja que, segons ell, "quadren moltíssim", tot i que amb "certs matisos que no són clavats".  

Escena de la sèrie 'El cuerpo en llamas'
Escena de la sèrie "El cuerpo en llamas", amb Úrsula Corberó com a Rosa Peral

El documental, una versió exculpatòria? 

Netflix també estrena aquest divendres el documental "Las cintas de Rosa Peral", on recullen el seu testimoni en primera persona des de la presó. Muñoz es mostra crític amb l'enfocament d'aquest treball. 

De fet, creu que Rosa Peral ha intentat aturar judicialment l'estrena de la sèrie de ficció perquè aquesta assenyala clarament la seva responsabilitat en el crim, mentre que el documental li ha permès donar la seva versió exculpatòria dels fets: 

"Jo participo com a entrevistat en aquest documental i he de denunciar que se'ns va enganyar, perquè al final el que es donarà és la versió de la Rosa Peral i tot enfocat a presentar-la com una víctima o generar dubtes sobre la seva culpabilitat." 

Anar al contingut