Laura Rosel: "La patronal de les residències de gent gran ja en té prou: no volen més plans ni més estratègies, sinó accions"
ANÀLISI

"La patronal de les residències ja en té prou: no volen més plans ni més estratègies, sinó accions"

Salut assumeix la gestió única de totes les residències de persones grans de Catalunya

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

Cop de volant en la gestió dels geriàtrics. Després de setmanes de descoordinació clamorosa entre departaments i d'empitjorament greu del dia a dia en les residències, el govern en retira les competències a Afers Socials i les assigna a Salut. Alba Vergés comandarà a partir d'ara una macroàrea que inclou des dels grans hospitals fins a les residències de gent gran i l'atenció primària.

Una decisió salomònica avalada per unes xifres que fan feredat: almenys 1.123 persones grans que vivien en geriàtrics han mort per coronavirus. Això significa pràcticament 4 de cada 10 morts del conjunt de Catalunya. S'hi han d'afegir centenars de positius tant de residents com de treballadors. Un panorama desolador que s'ha traduït en peticions d'ajuda desesperades de familiars i directors de centres de tot el país, malestar per l'opacitat i la falta de xifres oficials.

Que el departament estava superat és un fet que s'havia assumit fa dies als passadissos del Govern. El president Torra va sentenciar el conseller en una entrevista a la Cadena SER denunciant l'angoixa i la desconfiança que la desinformació sobre les residències estava generant en la població.

Una reestructuració forçada per la realitat d'un sector amb l'aigua al coll. La patronal de les residències de gent gran ja en té prou: no volen més plans ni més estratègies, sinó accions. Encara que en molts casos arribin tard.

Anar al contingut