La nit dels ignorants 3.0, el clàssic modern de la ràdio catalana. Des del 1987, nit rere nit, molta gent s'aplega al voltant de Catalunya Ràdio amb l'objectiu i el plaer d'aprendre i compartir.

Un servei públic de referència que arriba a la 31a temporada fidel als valors comunicatius fundacionals: el coneixement i la companyia. Amb Xavier Solà al capdavant des de fa nou temporades, a les nits de Catalunya Ràdio s'hi senten les preguntes més xocants i les respostes més curioses: "Els animals van a la guerra?", "És bo tenir greix al cos?".

Molts oients fidels se citen durant les matinades i estableixen un fil misteriós que l'era d'internet no ha escombrat. Al contrari, enriqueix amb més canals de comunicació un programa que ha esdevingut tota una icona de la comunicació i la intel·ligència col·lectiva, i ho fa durant les 24 hores del dia.

Nous espais

"No ho entens": Cada nit un personatge conegut del país ens exposa què és allò que no entén. Per exemple: "Per què els pobres d'avui viuen millor que els rics de fa 200 anys?".

"El menú del mes": Confeccionat pels oients amb receptes pròpies i de temporada.

"Parla amb mi": On els oients adrecen qüestions a personalitats diverses, nacionals o internacionals i que el programa tramita amb justificant de recepció.

Espais amb continuïtat

"El pou de les preguntes perdudes": Per no deixar qüestions sense resposta.

"Mapa d'amics": La cadena de voluntariat més gran, que s'acosta a les mil persones entrevistades.

"Fil directe": Amb personalitats del món acadèmic i cultural que visiten puntualment el programa.

"Ignorants, petits i grans": Espai per donar sortida a les preguntes que es fan petits i joves del país, que els oients més grans contestaran.

"Viquipedistes empedreïts": Volem saber quins són els darrers coneixements que les persones que escriuen i editen pàgines a la Viquipèdia han penjat a la xarxa.

"Aniversaris musicals": Un calendari d'efemèrides dels millors artistes.

"Darrera melodia": Una composició seleccionada i presentada pels oients, que acomiaden el programa amb un text d'un màxim de 31 paraules, tantes com temporades farà el programa.