Xavier Solà

"La nit dels ignorants 3.0" celebra 30 anys amb una festa gastronòmica al Castell de Sant Gregori

Demà, 30 de maig, l'equip del programa "La nit dels ignorants 3.0" de Catalunya Ràdio, amb Xavier Solà al capdavant, commemorarà l'aniversari amb un dinar amb 225 oients, confeccionat pel xef Pep Nogué amb els 30 ingredients seleccionats durant nou mesos pels mateixos oients.

Actualitzat

Demà, 30 de maig, el programa "La nit dels ignorants 3.0" celebra el seu trentè aniversari amb un dinar al Castell de Sant Gregori, a la vall de Llémena (el Gironès), confeccionat pel xef i gastrònom Pep Nogué amb "els 30 ingredients per celebrar els 30 anys" del rebost virtual que han omplert durant nou mesos els oients del programa. L'equip de "La nit dels ignorants 3.0", amb el periodista Xavier Solà al capdavant i integrat per Oriol Fidalgo, Pau Venteo, Rosa Bartroli i Aina Grau, participarà d'aquesta festa gastronòmica amb 225 oients, i també hi assistirà el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo.

Gordillo considera que "La nit dels ignorants" es tracta "no només d'una clara referència històrica de servei a la ràdio pública, sinó també d'una evidència de la capacitat de construcció de comunitat al voltant d'un programa de ràdio i un exemple d'interactivitat amb els oients, una mena de Viquipèdia i de Google avançats al seu temps."

Xavier Solà qualifica el programa de "clàssic modern, representatiu del potencial i dels valors de la gent del nostre país i mostra clara i directe de servei públic" i fa un agraïment extensiu "a tothom qui el fa possible".

La festa gastronòmica dissenyada per Pep Nogué amb els 30 ingredients seleccionats inclou un aperitiu a la Sala Noble del Castell amb copa de cava i tastet de somaia, un banquet a l'Hivernacle amb fesols de Santa Pau amb bacallà i emulsió d'olives i anxoves de l'Escala, sopa d'alls i farigola amb cargols, formatge macerat amb oli d'herbes fresques, cremós d'alvocat amb còctel de musclos, trinxat amb escarola i cols de Brussel·les i platillo de xai amb botifarra i bolets. Les postres seran un pastís de formatge i cireres amb gelat d'arròs amb llet i ‘crumble' de postres de músic. El cafè i les infusions amb xuixets de Girona i moscatell es prendrà a l'Era del Castell, on tindrà lloc una actuació en directe del grup Son de la Rambla, de música tradicional cubana.

Els oients de "La nit dels ignorants 3.0" assistents a la celebració podran col·laborar també amb un recapte d'oli i llaunes de conserves de peix a benefici del Banc d'Aliments.

Catalunya Ràdio i Catalunya Informació faran el seguiment de la festa gastronòmica amb connexions en directe des de diferents programes. A partir de les 12.00, l'"APM? d'El matí de Catalunya Ràdio", amb Xavi Cazorla, Jordi Asturgó i Oriol Dalmau, pujarà a un dels autobusos en què es desplaçaran els oients per copsar l'ambient abans de la sortida cap al Castell de Sant Gregori. L'arribada a la festa la viurà el "Popap", amb Mariola Dinarès, a les 13.40, en connexió amb Xavier Solà. La periodista gironina Clara Jordan viurà en directe el desenvolupament de la celebració amb connexions amb els programes informatius "Catalunya migdia", amb Òscar Fernández i Empar Moliner, a partir de les 14.00, i "Catalunya al dia", amb Glòria Marín, a les 16.40. I l'"Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, comentarà de nou la celebració amb Solà a les 16.45. 

"La nit dels ignorants 3.0", que és líder de la seva franja d'emissió a la matinada des de fa dos anys, (24.000 oients de l'última onada de l'EGM), va rebre el mes d'abril passat una menció d'honor per la seva trajectòria de 30 anys en els últims premis Ràdio Associació de Catalunya. El jurat va destacar que el programa "ha esdevingut un clàssic modern de la programació de Catalunya i s'ha convertit en una icona de la intel·ligència col·lectiva". Els realitzadors que han precedit Solà al capdavant del programa, en els 30 anys d'història, són Carles Cuní, Sílvia Tarragona, Ariadna Ferrer, Joan Bosch i Mireia Mallol.

El programa de les matinades de Catalunya Ràdio comparteix les preguntes i respostes més xocants i curioses dels ignorants radiofònics, cada cop més nombrosos, a través de tots els canals de comunicació i durant les 24 hores del dia. En la temporada que en fa trenta, l'espai conté les seccions "Què es pregunten els ciutadans?", que surt al carrer per combinar els interrogants i les respostes dels ciutadans amb les dels oients a les xarxes socials; "Preguntes que fan pensar", l'entrevista amb un personatge conegut; "Ignorants, petits i grans", amb les qüestions dels més joves; "Viquipedistes empedreïts", que destaca les aportacions que es van penjant a la Viquipèdia de forma voluntària; "Mapa d'amics", la cadena de voluntariat que ja és la més gran que mai s'ha fet, amb més de 600 persones, i "La música", la cançó escollida pels oients amb què el programa s'acomiada cada nit.

 

"La nit dels ignorants 3.0" s'emet de diumenge a dijous, d'1.05 a 3.00.

 

catradio.cat/ignorants

facebook.cat/ignorants

twitter.com/ignorants

 

 

Anar al contingut