#NeuCatRàdio #Neu324

La neu del Ripollès, el Berguedà, la Garrotxa i la Cerdanya afecta les escoles i la mobilitat

Demà, divendres, dia de paraigua! Jornada gris i de pluja general i generosa. La nevada serà molt important al vessant sud del Pirineu, per sobre dels 1.000 metres.

Carles PascualActualitzat

 

La nevada a Sant Joan de les Abadesses, al Ripollès [Foto: @BeatMiro]

 

Esquiant a la feina!

Ripoll i Berga, les dues capitals de comarca, han canviat la seva imatge habitual per la d'una postal d'alta muntanya. Han registrat la nevada més intensa des del 2010. A la capital del Ripollès, s'han vist imatges inèdites, com les de l'Èric, enxampat per la Laia Claret, anant cap a la feina, esquiant! Seguint la ruta del Ferro, fins arribar al gimnàs en què treballa.

Fer nit, a 25 quilòmetres de casa!

25 quilòmetres són uns 20 minuts de cotxe en condicions normals. Si neva, la cosa canvia. Un grup d'escolars de Camprodon han passat la nit a Ripoll, perquè les condicions de la carretera els ho van aconsellar. Nit gratuïta a l'Hotel La Trobada de Ripoll i WhatsApp a tot drap. La manera com la comunicació entre pares, fills i professors ha funcionat aquestes últimes hores. Una trentena d'escoles han vist afectada la seva activitat i no fan classe, algunes han tancat totalment i d'altres mantenen el servei de menjador.

Els tractors a ple rendiment!

La neu també ha afectat la marxa pagesa dels Camps Elisis de Lleida. Els 10 tractors que havien de venir des de la l'Alt Urgell han cancel·lat la seva sortida. La maquinària l'han necessitat per netejar de neu els camins i garantir l'assistència del bestiar recollit a les explotacions.

I de les nevades... als aiguats!

Deixem enrere la neu a cotes baixes, però Meteomauri prediu un temporal de pluges important. Aquest divendres serà un dia de paraigua. Una jornada gris i de pluja general i generosa. La nevada, cap al vessant sud del Pirineu. La cota, per sobre dels 1.000 metres.

Protecció Civil recomana precaució si s'ha de circular per la Garrotxa, el Ripollès, el Berguedà, la Cerdanya, i també les comarques d'Osona i el Solsonès, per la presència tant de neu com de gel a la via. Si agafes el cotxe, consulta l'estat de les carreteres al Servei Català del Trànsit.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut