Montse Virgili, realitzadora de "Les dones i els dies"
Montse Virgili, realitzadora de "Les dones i els dies"
DISSABTE, A LES 00.05

La invisibilitat i vulnerabilitat de les dones davant la sida, a "Les dones i els dies"

Demà dissabte, 24 de setembre, a partir de les 00.05, el programa que dirigeix i presenta Montse Virgili parlarà del VIH des d'una perspectiva de gènere i contestarà preguntes com aquesta: Quina és la qualitat de vida de les dones que viuen amb el VIH arreu de l'estat espanyol? I és que el VIH/sida afecta cada vegada més dones.

"Les dones i els dies" de dissabte explicarà que les dones obtenen un diagnòstic més tardà de la malaltia i les diagnostiquen en pitjor situació immunològica. A nivell farmacològic, la majoria dels assajos clínics s'han fet en homes i s'han extrapolat a les dones, malgrat que el VIH/sida es comporta de manera diferent en uns i altres.   

El fet que les dones amb prou feines participin en els assajos clínics té conseqüències directes en la seva salut: no es té en compte que el procés pel qual es desenvolupa la malaltia és diferent en l'home que en la dona, els fàrmacs tampoc no es metabolitzen igual en homes que en dones i els efectes secundaris de la medicació són pitjors en les dones. El programa que realitza i presenta Montse Virgili analitzarà la vulnerabilitat de les dones davant el VIH a nivell biològic, epidemiològic, social i cultural. 

"Les dones i els dies" s'emet a Catalunya Ràdio les nits de dissabte a diumenge, de 00.05 a 01.00.   

 

Anar al contingut