Xantal Llavina
Xantal Llavina
DISSABTE I DIUMENGE

La història de Wallapop i les intel·ligències emocional, social i psicoafectiva, al "Revolució 4.0"

El "Revolució 4.0" de dissabte, 14 de maig, a partir de les 22.00 per l'antena de Catalunya Ràdio, abordarà la història de Wallapop i es plantejarà si és un nou unicorn de la venda de segona mà.

Diumenge, 15 de maig, a partir de les 09.00 per la web i l'app de Catalunya Ràdio, Xantal Llavina conversarà amb Àlex Rovira per parlar de les intel·ligències emocional, social i psicoafectiva i de com la transformació pot augmentar les possibilitats de viure millor.

El "Revolució 4.0" de dissabte comptarà amb la presència de Cristina Gómez Molina, cap de Comunicació de l'empresa Wallapop, un gegant tecnològic que està a punt d'entrar a la categoria dels anomenats unicorns. És a dir, les empreses valorades en més de mil milions de dòlars. El programa descobrirà la història d'aquesta aplicació dedicada a posar en contacte compradors i venedors d'objectes de segona mà i que, des del seu naixement, va viure un èxit fulgurant. També analitzarà la seva expansió internacional i quins són els seus plans de futur per continuar sent una de les grans empreses tecnològiques actuals.  

L'edició de dissabte també abordarà amb Dani Marco la fira de la internet de les coses més important del món, que s'ha celebrat a Barcelona. Desgranarà les novetats més importants que s'hi han presentat i revelarà quines aplicacions permet la IoT en el món empresarial. Albert Cañigueral parlarà de la Setmana Internacional del Govern Obert, unes jornades que s'han organitzat per seguir avançant cap a una societat on predominin les dades obertes i la transparència. I Pere Alemany introduirà una iniciativa que vol sumar els esforços de moltes institucions i entitats catalanes per crear fàbriques que produeixin els microxips, uns elements tecnològics imprescindibles per a moltes indústries i que ara es fabriquen, sobretot, al sud-est asiàtic i a Amèrica.   

I diumenge, l'escriptor i conferenciant Àlex Rovira parlarà de les anomenades intel·ligències emocional, social i psicoafectiva. Rovira té clar que la intel·ligència emocional permet que les persones visquin despertes i gestionin els desafiaments de la vida. La intel·ligència social és utilitzar bé el llenguatge verbal i no verbal en l'àmbit de les relacions. I la psicologia psicoafectiva permet l'adaptació als altres sense que ningú hagi de renunciar a ser com és. Rovira també insistirà que totes les persones es poden transformar i, per tant, millorar les seves intel·ligències emocional i social. 

També diumenge, Ricard Castellet i Jordi Pi, a la seva secció "Revolucionats", parlaran de les darreres tendències tecnològiques, com el valor cada vegada més alt que té la plataforma Twitch. Fabián Mohedano desvelarà una gran sortida laboral per als nois i noies que estudien formació professional: el sector de l'aigua i totes les seves aplicacions. Lluc Pejó, director de l'Escola de l'Aigua, també exposarà el seu punt de vista. I tancarà el programa l'agenda digital, amb Pau Bartrolí. 

 

Anar al contingut