La guerra Rossi-Márquez ja és definitiva

Tornem, desgraciadament, al insults i crits des de les graderies dels circuits

Enllaç a altres textos de l'autor Damià Aguilar

Damià Aguilar

Redactor d'Esports especialitzat en motor

@damCR
Actualitzat

La batussa Rossi-Márquez reviu, i amb força. Després del #SepangClash tenim un segon capítol: el #TermasClash. Aquella encaixada de mans que la mort de Luis Salom va propiciar en un Gran Premi de Catalunya 2016 torna a ser una ferida oberta infectada després del Gran Premi de l'Argentina d'aquest diumenge.

Márquez es va embolicar a la sortida quan la moto se li va calar. Allò el va posar nerviós? Segur que sí, perquè després el van sancionar correctament a passar a 60 Km/h pel carril dels garatges i va perdre aproximadament 30 segons. I és comprensible. Però la pista no estava per fer festes.

Márquez era clarament superior a tothom i va tenir errades de càlcul amb Aleix Espargaró i Valentino Rossi al mateix revolt. I Rossi va acabar caient. Culpable? Sí, senyoria, el Marc és culpable.

Ara bé, Rossi diu que té por del tro de Cervera perquè va expressament contra altres pilots, i encara més contra l'italià. Doncs que vagi a presentar denúncia als carabinieris, no? No vol acceptar les seves disculpes? Endavant. No vol que el miri a la cara? Endavant. Forma part de l'estratègia de Valentino. Ja li va sortir malament el 2015 i ara hi torna. Ell deu saber per què. Un cop més Rossi perd arguments quan fa un poti-poti d'acusacions amb merdes del passat. I molt de ressentiment, per cert.

El president de la Federació Internacional, Vito Ippolito, ha dit al "Tot costa" que Márquez no mereix més sanció i que Rossi es va excedir en les seves declaracions.

Mentrestant, la resposta de Márquez no pot ser una altra que anar a la seva. Sent conscient que hi ha moments que aquesta impulsivitat se l'ha de guardar a la butxaca. A favor de Márquez hi ha també Giacomo Agostini, el pilot amb més títols de la història, que ha dit a la "Gazzetta dello Sport": "Marc Márquez no es mereix més sancions, ja el van sancionar a la pista, i no és cert que Márquez apunti sempre a la cama dels rivals".

Tornem, però, desgraciadament, als insults i crits des de les graderies dels circuits. Territori adobat per a hooligans. Mala peça al teler.

Anar al contingut