Montse Virgili
Montse Virgili dirigeix i presenta "Les dones i els dies"
DISSABTE, A LES 00.05

La cirurgia estètica, a "Les dones i els dies"

Demà dissabte, 14 de maig, a partir de les 00.05, el programa que dirigeix i presenta Montse Virgili buscarà resposta a diverses preguntes: fins a quin punt afecta la pressió estètica? Realment la cirurgia estètica ajuda les persones a sentir-se millor? Per què una part de la població necessita alterar el seu cos per sentir-se millor? Tot plegat, amb la participació de la cirurgiana Mireia Ruiz Castilla, la psicòloga Andrea Arroyo i la psiquiatra Marta Carulla.

Des de petites, a les noies se'ls diu com han de ser i quins cànons estètics són els acceptables. Aquesta pressió es veu reflectida en l'augment del nombre d'operacions de cirurgia estètica, que van des de petits retocs fins a intervencions que requereixen hospitalització. "Les dones i els dies" de dissabte ho analitzarà amb la doctora Mireia Ruiz Castilla, cirurgiana.  

Fins a quin punt les operacions de cirurgia estètica milloren l'autoestima de les pacients i fins a quin punt poden generar addicció? Què passa quan l'autoestima no millora després d'una intervenció? Quin acompanyament psicològic reben les pacients abans de sotmetre's a una operació de cirurgia? Ho explicaran la psicòloga Andrea Arroyo i la psiquiatra de Sant Joan de Déu Marta Carulla. El programa també abordarà el trastorns de la dismorfofòbia -trastorn mental caracteritzat per la idea obsessiva que alguna part del propi cos és greument defectuosa i requereix mesures excepcionals per arreglar-la- i el pànic a envellir, la incapacitat per fer front a l'edat, amb els canvis físics que això comporta. 

Tancarà l'espai una reflexió sobre Instagram i la multitud de filtres que té per retocar fotos, que permeten canviar les faccions quan algú es fa una selfie. Aquesta tendència ha arribat fins a la cirurgia estètica, ja que cada vegada hi ha més pacients que volen assemblar-se a un filtre d'Instagram. S'hi referirà la periodista Mariola Dinarès, directora i presentadora del programa "Popap" de Catalunya Ràdio. 

"Les dones i els dies" s'emet a Catalunya Ràdio les nits de dissabte a diumenge, de 00.05 a 01.00.  

Anar al contingut