Vot electrònic al Barça? Voler és poder
Vot electrònic al Barça? Voler és poder
ANÀLISI

Vot electrònic al Barça? Voler és poder

Actualitzat
TEMA:
Eleccions Barça
Vot electrònic al Barça? Voler és poder
Recració d'un vot electrònic. Font: iStock

Tothom coincideix que la pandèmia ha accelerat entre cinc i deu anys la digitalització de les empreses i de diversos sectors de la societat. Ara falta que les persones estiguem al nivell. Hem hagut de posar-nos les piles amb el teletreball i tot plegat, i ara ens preguntem: No podem votar per internet? Semblaria lògic.

Bé. Ja fa un parell d'anys que vaig pensar això. De fet, vam fer un "Popap" especial des del Parlament Europeu a Brussel·les pensant que tot plegat era evident. La sorpresa va ser que, un cop allà, tots els partits tenien recança i sobretot estaven molt preocupats per la seguretat.

Què fa falta en una votació telemàtica?

  1. Que tingui validesa legal
  2. Garantir la identitat del votant
  3. Acreditar la seguretat del sistema

No podem comparar el Barça amb un país. Jo l'equipararia amb un consell d'administració d'una gran empresa, i hi ha molts consells que ja ho fan per internet. Víctor Font ja ho va demanar, però no va aconseguir el suport necessari. Potser ara l'assemblea ho veuria més clar. Aquesta acceleració de què parlava al principi pot fer que molta gent ara hi doni suport.

Per la seguretat i la certificació, cap problema. A Catalunya tenim l'empresa més important del món en certificació digital. Lleidanet, que cotitza a París, Madrid i Nova York, et munta en una setmana una votació segura per internet i votar és com enviar un correu electrònic. Votar per internet ja és clarament possible. Si es vol, es pot, però ho ha d'organitzar algú cent per cent neutral.

ARXIVAT A:
Eleccions Barça
Anar al contingut