Qui manarà al Barça si les eleccions s'ajornen?
Qui manarà al Barça si les eleccions s'ajornen?
ANÀLISI

Qui manarà al Barça si les eleccions s'ajornen?

TEMA:
Eleccions Barça
Qui manarà al Barça si les eleccions s'ajornen?
Carles Tusquets, president de la comissió gestora del Futbol Club Barcelona. Font: EFE

Ai, senyor Tusquets! Mai m'ha semblat una bona data, el 24 de gener. D'entrada, per ser massa llunyana. Davant la necessitat imperiosa del club de prendre decisions estructurals, tenir un nou president com més aviat millor era, i segueix sent, primordial. No vaig entendre mai, si és que realment va ser la raó, amb quines dades es basava per pensar que les eleccions, i els socis, estarien més protegits al gener que abans de Nadal. Era evident que no seria així.

En les pròximes hores sabrem si s'ajornen o no, i com que és una decisió política farem bé de no jugar-nos un braç al que ens diu la lògica. Per mi no hi ha dubte: si la situació de la pandèmia és la d'avui o, segons els pronòstics, pitjor, unes eleccions en què, a més a més, no hi ha l'opció de vot per correu ni de vot electrònic i que en molts casos han de mobilitzar els socis i les sòcies fora del seu municipi, difícilment es poden celebrar.

I m'és igual el que afavoreixi un candidat o altre. A qui escolto són els metges que en els últims dies s'han afartat de repetir que no s'haurien de celebrar ni aquestes ni les de la Generalitat, preveient el col·lapse hospitalari una altra vegada.

És una situació d'emergència sanitària, i faríem bé de deixar-nos aconsellar pels experts. Això sí, sent conscients que cada dia que passa sense un capità que agafi el timó, el Barça hi perd. Perquè les eleccions es poden ajornar, però certes decisions, no. I no podem deixar-ho en mans d'una gestora ni un dia més del que està previst. Candidats, espero que si s'ajornen estigueu a l'altura i sigueu capaços de fer el que en podríem dir "un pacte de club". Abandonar el clima preelectoral per uns dies i prendre decisions conjuntes. El Barça ho necessita.

ARXIVAT A:
Eleccions Barça
Anar al contingut