"Majoristes" de firmes de socis del Barça les venen al millor postor
"Majoristes" de firmes de socis del Barça les venen al millor postor
La batalla del Camp Nou

"Majoristes" de firmes de socis del Barça les venen al millor postor

TEMA:
Eleccions Barça
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

La recerca de signatures per poder ser proclamat candidat oficial a les eleccions a la presidència del Barça és una feina dura i feixuga, tal com reconeixen tots els precandidats. Aconseguir els 2.257 avals necessaris per passar el tall s'ha convertit en un objectiu encara més complicat en temps de pandèmia i això fa que es busquin tota mena d'estratègies per tenir les firmes. Hi ha precandidats que regalen pizzes; uns altres, llibres i pilotes, i la majoria ofereixen el servei d'anar a buscar les firmes a domicili. La confederació mundial de penyes fins i tot ha ofert locals per poder dipositar les butlletes signades.

Però, fora dels canals coneguts, es mou un submón que algunes precandidatures ja han denunciat: es tracta del tràfic de signatures. I, com tot tràfic poc clar, els responsables de dur-lo a terme són personatges obscurs, amb objectius poc tranparents.

"La batalla del Camp Nou" ha tingut accés a una informació sensible: com actuen aquests "majoristes" de firmes. Segons fonts de dues precandidatures, aquests traficants de firmes de socis s'han posat en contacte amb ells per oferir un nombre de firmes que oscil·len entre les 400 que va posar damunt la taula un majorista i les 150 d'un altre.

El procediment és el mateix: una persona es posa en contacte amb la precandidatura i assegura que disposa d'una bossa de carnets de socis que li permetrien facilitar un bon nombre de signatures. Molts d'aquests carnets són de socis que cedeixen o revenen el seu carnet i abonament a aquestes persones perquè simplement ja no estan interessats a anar a veure futbol o perquè els posen a disposició, per exemple, d'una penya perquè els gestioni de cara a muntar autocars per anar a l'estadi o per a les entrades de les finals. Molts d'aquests carnets estan conscientment en mans d'aquestes persones, amb el consentiment dels titulars. I d'aquí ve que sigui difícil fer una denúncia, ja que de fet no és una activitat il·legal, atès que no hi ha ni falsificació ni robatori.

El majorista ofereix les butlletes totalment completades: amb la fotocòpia del DNI i totes les dades correctament facilitades. A canvi, demana una quantitat econòmica que, des de les precandidatures consultades, no ens han sabut (o volgut) precisar. Aquestes mateixes precandidatures ens van confirmar que havien rebutjat l'oferta.

Hi va haver un cas extrem: un membre d'una penya va oferir entre 100 i 150 firmes a canvi del compromís per part del precandidat que, si guanyava les eleccions, contractaria laboralment aquest "facilitador" de firmes. El personatge fins i tot va portar un document per segellar l'acord.

També hi ha hagut un personatge que ha ofert firmes i que va estar relacionat amb el cas de la xarxa de revenda d'abonaments amb motiu d'un Barça-Madrid que va anar a parar als jutjats.

Tot això explica que hi hagi hagut casos en què un candidat ha aconseguit més firmes que vots.

ARXIVAT A:
Eleccions Barça

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut