Jordi Savall (Gran Teatre del Liceu)
Jordi Savall

Jordi Savall completa la integral de les simfonies de Beethoven al Gran Teatre del Liceu, en directe a Catalunya Música

Aquest dimecres, a les 19.00, Catalunya Música oferirà en directe, des del Gran Teatre del Liceu, el concert que culminarà la integral de les simfonies de Ludwig van Beethoven amb la interpretació de la vuitena i la novena amb els solistes vocals Sara Gouzy, Laila Salome, Mingjie Lei i Manuel Walser, la Capella Nacional de Catalunya, l'Acadèmia Beethoven 250 i Le Concert des Nations, dirigits pel mestre Jordi Savall. Els comentaris de la transmissió els farà Maria Montes

Una de les cites musicals més esperades d'aquesta temporada és el concert que oferirà Jordi Savall aquest dimecres al Gran Teatre del Liceu i que posarà el punt final a l'any Beethoven amb la interpretació de la vuitena i la novena simfonies. El projecte de la interpretació històrica de la integral de les 9 simfonies de Beethoven s'havia de culminar l'any del 250è aniversari del naixement del compositor de Bonn però va quedar ajornat per la covid que van tenir personalment el mateix Savall i les seves formacions.

Durant els últims anys Savall ha abordat la integral de simfonies de Beethoven, com és habitual en tots els seus projectes, a partir de criteris d'interpretació històrica i amb instruments originals. Una pràctica que el mestre explica que ve de lluny: "El projecte Beethoven és un projecte que s'inspira en una revolució que va començar el 1829. Fins a l'època de Beethoven l'única música que es feia era la música del seu temps. Les músiques anteriors es consideraven passades de moda, menys interessants.

Aquesta revolució la va començar Felix Mendelssohn, un jove compositor i director, que va presentar a Berlín la "Passió segons Sant Mateu" de Bach. Aquesta revolució de Mendelssohn va tardar encara més de 100 anys a ser aplicada a la interpretació i a la recuperació del so original. És a partir dels anys 40, 50 i 60 que hi va haver uns pioners –Nikolaus Harnoncourt, August Wenzinger, Gustav Leonhardt i Frans Brüggen–, grans músics que reivindiquen, no solament la recuperació de les músiques, sinó també la seva manera d'interpretar-se i el seu so original. Aquesta és la idea que he aplicat durant aquests anys amb els repertoris medieval, renaixentista i barroc."

Amb aquesta última entrega, el mestre Jordi Savall tanca la integral de simfonies de Ludwig van Beethoven, que commemoren el 250 aniversari del naixement del gran compositor alemany, just un dia abans de l'efemèride exacte. Serà, doncs, una oportunitat única per redescobrir el so original de la seva música més memorable i retre homenatge a la "revolució" musical que va fer.

catmusica.cat

facebook/catalunyamusica

twitter/catalunyamusica

instagram/Catalunyamusica

Anar al contingut