Ja m'entens

Catalunya Ràdio estrena el primer programa de temàtica LGTBIQ+ de l'emissora

"Ja m'entens" arriba aquest dimarts en format podcast

Actualitzat
TEMA:
LGTBI

La societat cada vegada és més diversa i plural. Hi ha moltes realitats, i moltes es mereixen tenir una finestra i una veu per poder ser representades. El col·lectiu LGTBIQ+ mostra una diversitat molt àmplia de la població, amb aspectes que ens són molt propers però sovint són molt desconeguts per gran part de la gent.

A partir d'ara des de "Ja m'entens" volem donar veu, mostrar aquestes realitats d'una manera divulgativa, pedagògica, entretinguda i amb rigor. Cada capítol serà temàtic i reflectirà els aspectes més representatius d'un tema en concret i vinculat al col·lectiu LGTBIQ+.

Alguns dels temes que es posaran sobre la taula són com ha de ser l'educació LGTBIQ+ a les aules, com ha ajudat la ficció a acostar el col·lectiu + a la societat, VIH i sida, quines diferències hi ha entre un terme i un altre i en quin punt ens trobem sobre la malaltia, política i LGTBIQ+, les relacions sexoafectives en temps de Covid, ser del col·lectiu als pobles, entre d'altres.

Cada quinze dies tindrem l'oportunitat de conèixer històries noves i diferents que sovint no tenen un altaveu als mitjans de comunicació per explicar-se.

Des de "Ja m'entens" no només volem ser un altaveu reivindicatiu sinó que volem donar a conèixer a tot tipus de públics realitats diverses i plurals.

Des de "Ja m'entens" volem representar totes les lletres de la sigla del col·lectiu LGTBIQ+, que té molta història a les seves espatlles. Tindrem classes particulars a "Història del pecat" amb el divulgador Leopold Estapé, que ens descobrirà aspectes com qui eren els primers transformistes de Barcelona durant la postguerra, o com va néixer els actes reivindicatius de l'Orgull.

En cada entrega posarem molt de pes en la cultura en la secció "Més enllà de les Teresines", on descobrirem autors, novel·les gràfiques, narrativa, història, festivals de literatura, de cinema, cantautors vinculats al col·lectiu, temes culturals que vagin més enllà de les grans ciutats.

En cada capítol comptarem amb veus representatives del col·lectiu LGTBIQ+ que ens faran de prescriptors culturals. Algunes d'aquestes veus seran el periodista Rubén Serrano, l'escriptora i activista Bel Olid o el periodista i líder de Ladilla Rusa, Víctor Fernández Clares, entre d'altres.

Tot i ser un format podcast, el programa estarà molt lligat a l'actualitat tant des del format sonor com en xarxes socials, on ens farem ressò de totes les notícies que facin referència al col·lectiu. També voldrem comptar amb la participació dels oients amb propostes culturals i cançons que facin referència a la temàtica.

El primer capítol estarà dedicat a "La primera vegada", on coneixerem la periodista argentina Diana Zurco. Ella és la primera presentadora trans que condueix un informatiu a la televisió pública de l'Argentina, no hi ha cap dona ni home trans que presentin un informatiu en una televisió pública a cap país del món, i per primera vegada parlarà per a un mitjà a l'estat espanyol. Actualitzarem la història del pradenc Isaac Sosa, que va rebre amenaces per anar vestit de dona per part d'alguns veïns de Prades el passat estiu; tindrem classes d'Història del Pecat amb Leopold Estapé i a "Més enllà de les Teresines" comptarem amb la presència dels conductors de programes LGTBIQ+ dels mitjans públics.

T'esperem a partir d'aquest dimarts 20 d'octubre, a les 19h. Omplirem d'orgull i purpurina el domini web de Catalunya Ràdio, perquè "Ja m'entens", oi? 

ARXIVAT A:
LGTBI
Anar al contingut