Les 5 millors cançons que Bruce Springsteen ha fet al segle XXI
El Boss publica nou disc, "Letter to you", el vintè de la seva discografia, i el vuitè del segle XXI
Les 5 millors cançons que Bruce Springsteen ha fet al segle XXI
Independents iCat

Les 5 millors cançons que Bruce Springsteen ha fet al segle XXI

El Boss publica nou disc, "Letter to you", el vintè de la seva discografia, i el vuitè del segle XXI

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Encara que el 1999 els membres de l'acadèmia li permetessin entrar amb tots els honors a ser membre del Rock'n'Roll Hall Of Fame, una condecoració més que merescuda per tots els discos publicats al segle XX, Bruce Springsteen ha estat molt actiu durant les últimes dues dècades i ha tret 8 discos aquest segle XXI. L'últim, l'inminent "Letter to you". I mentre esperem que aquesta meravella es publiqui, hem decidit caldejar l'ambient amb les 5 millors cançons que Bruce Springsteen ha gravat aquest segle.

1.  "American skin"
Tot i que Bruce Springsteen no la va incloure al disc "High hopes" fins al 2014, aquesta és una de les seves primeres cançons noves del segle XXI. La va interpretar en directe el 2001 als concerts que va fer a Nova York i era la seva manera de posar en evidència la brutalitat policial, que va assassinar Amadou Diallo disparant-li 41 trets. El tema no va agradar gens al llavors alcalde Rudy Giuliani i malauradament "American skin" es va tornar a posar de moda el 2012 quan Springsteen la va recuperar per la mort violenta de Trayvon Martin a mans de les forces de l'ordre.Tot això molt abans del moviment Black Lives Matter.

 

2.  "Land of hope and dreams"

Amb "Land of hope and dreams" passa el mateix que amb "American skin". La va incorporar a la gira del 2001, en va fer una versió gravada per a l'àlbum "The Rising", del 2002, tot i que en va quedar fora i no va ser fins al 2012 que la posar al disc "Wrecking ball", el millor d'aquell any segons la revista Rolling Stone. "Land of hope and dreams" recorda l'època de "Born to run" o "Darkness", on feia molta introspecció personal i parlava obertament sobre la mort.


3. "Devils & dust"
Ara fa 15 anys, el 2005, Bruce Springsteen va publicar "Devils & dust", la seva tercera referència de caire acústic com havia fet anteriorment amb "Nebraska" i "The Ghost of Tom Joad". En aquesta obra el sempre crític Springsteen es posava a la pell dels soldats que van anar a la invasió de l'Iraq del 2003. Era la represàlia dels Estats Units als atemptats de les Torres Bessones, una guerra que també acabaria deixant molts cadàvers i moltes famílies orfes. "Devils & dust" va rebre una nominació al Grammy a Millor Cançó de l'Any.

4. Waitin' on a sunny day"
Però si hi ha un disc que ha generat més bones cançons aquest és "The Rising", el primer oficial del segle XXI i el primer que Bruce Springsteen gravava amb l'E Street Band després d'un període de 18 anys. "Waitin' on a sunny day" era la part més amable i lúdica del disc.  

5. "The Rising"
Acabem amb "The Rising", la que dona nom al treball i que figura al número 69 de la llista que Rolling Stone va fer de les 100 millors cançons del segle XXI. Energies renovades i una tragèdia que seria el fil conductor de tot l'àlbum: l'11 de setembre del 2000 i els atemptats a les Torres Bessones. Un treball sobre mort, renéixer, transformació i, especialment, esperança.


NOTÍCIES RELACIONADES

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut