iCat emet cinc concerts en directe per celebrar els 15 anys

Ens aliem amb el circuit de música en directe i omplim l'abril de viatges a les sales i festivals

El 23 d'abril, iCat celebra els 15 anys de la seva inauguració com la nova emissora musical i cultural de Catalunya Ràdio. Ho volem celebrar aliant-nos amb el circuit de música en directe i oferint als oients quatre concerts en el moment en què es comencen a recuperar les actuacions amb públic presencial. Núria Graham, Maria Jaume, Lildami, Clara Peya i Ferran Palau seran els protagonistes d'aquests concerts, que es podran seguir en directe durant el mes d'abril a l'emissora i que se celebraran en el marc de Festival Strenes, Guitar Bcn i Curtcircuit.

 

iCat 15 anys

Era el 23 d'abril del 2006 quan naixia iCat fm, el projecte més innovador del grup d'emissores de Catalunya Ràdio. Va ser la primera ràdio que apostava clarament per una oferta digital complementària a l'emissió per FM. Un canal amb la vocació de promoure el consum cultural, especialment de l'escena musical catalana, dels nous creadors i de la cultura emergent; l'oferta es complementa amb una aposta per la cultura musical internacional . Després de cinc anys d'emissió només online, el 2017, iCat tornava a l'FM renovant la seva proposta amb un programa despertador cultural, més programes musicals i culturals especialitzats i nous espais audiovisuals dirigits a l'audiència més jove.

Actualment , iCat s'ha consolidat com el canal de l'escena musical sorgida a Catalunya els últims anys: hi dona suport programant la seva música, posant-la en valor entre cançons internacionals, emetent concerts i entrevistes d'aquests artistes i divulgant el seu treball a les xarxes socials.

 

Els concerts

Dilluns, 5 d'abril, 17.00. Sala Stroika de Manresa (Curtcircuit)

Maria Jaume

La qualitat del seu sedós folk-pop acústic li iva reportar el primer premi del Sona9 2019. Al setembre del 2020, amb Pau Vallvé a la sala de màquines, la mallorquina publicava "Fins al maig no revisc", un cançoner intimista i honest que l'emparenta amb les grans cantautores de l'indie contemporani.

Núria Graham

"Marjorie" va confirmar la talentosa Núria Graham com una veu valenta disposada a explorar altres mons més enllà de les guitarres per acostar-se al pop folk de cambra i a les seves arrels familiars. De les sessions d'aquell disc del 2020 acaba de veure la llum "At last", una peça intimista que es rendeix al piano i que es publicarà en vinil amb "Ready to fool you", que anticipa nous camins per a la cantautora de Vic.

 

Dissabte, 10 d'abril, 17.30. La Mirona de Salt (Festival Strenes) 

Lildami

És el raper que escolten els adolescents, i seu discurs amarat de sentit comú i allunyat dels tòpics del gènere atrau el respecte dels adults. Versàtil (la seva llista de col·laboracions va de Manel a 31 FAM), proactiu (és l'impulsor del festival urban Maleducats) i enfocat (canta en el seu idioma i la ironia és una de les seves armes), acaba de publicar "Viatge en espiral", una mirada lúcida sobre un món mal encaminat on comparteix micro amb La Casa Azul i Albert Pla.

 

Divendres, 16 d'abril, 20.00h. Teatre Municipal de Girona (Festival Strenes)

Clara Peya

L'art com a eina de transformació social vertebra la ja extensa obra de la pianista i activista Clara Peya, centrada a visibilitzar i posar noms i cognoms a totes aquelles realitats que viuen fora de la norma. El seu nou treball, "Perifèria", transita els marges reals i emocionals en sensibles composicions amb les veus d'Enric Verdaguer  'Henrio' i, puntualment, d'Alba Flores i Ana Tijoux.

 

Divendres 23 d'abril  20.30h. Teatre Tívoli de Barcelona (Festival Mil·lenni)

Maria Arnal i Marcel Bagés

Van pujar molt alt amb el seu debut, "45 cerebros y un corazón" (2017), i mantenen la tensió amb el seu treball, "Clamor", un cançoner emocionalment dens que juga amb mestria amb el folk, l'electrònica, el pop i la cançó d'autor, i que podries escoltar en un festival d'electrònica i en una cita indie. El directe de "Clamor" ha passat ja per diverses ciutats catalanes i espanyoles, i ha hagut d'afegir dates a les inicialment previstes a Barcelona.

 

Dissabte, 24 d'abril, 20.00h. Sala Barts (Guitar Bcn)

Ferran Palau

El món de Ferran Palau després d'Anímic té llenguatge, poètica i colors propis. "Parc", el seu cinquè àlbum, és un pas més en la construcció del pop minimal, subtil i gairebé naïf que embolcalla les cançons d'amor a cau d'orella. Més que pop metafísic, la metafísica del pop, o com tornar a donar sentit a la vella màxima: menys és més.

iCat.cat

Facebook

Twitter

Instagram

 

Anar al contingut