Els imperdibles del Primavera Sound: de Rosalía a Janelle Monáe
Albert Puig, Josep Martín, Blai Marsé, Miqui Puig, Montse Virgili i Marc Ruiz ens ho posen fàcil per no perdre'ns el més sorprenent del festival
Els imperdibles del Primavera Sound: de Rosalía a Janelle Monáe
Independents

Els imperdibles del Primavera Sound: de Rosalía a Janelle Monáe

Albert Puig, Josep Martín, Blai Marsé, Miqui Puig, Montse Virgili i Marc Ruiz ens ho posen fàcil per no perdre'ns el més sorprenent del festival

TEMA:
Primavera Sound


Davant un cartell amb centenars d'artistes, els prescriptors musicals de Catalunya Ràdio i iCat es mullen pels seus concerts preferits d'aquesta edició del Primavera Sound! Rosalía no és pas l'única cantant que repeteix a les apostes...


ALBERT PUIG (Delicatessen)

James Blake
Dissabte, 1.25 am

S'ha de veure perquè la seva manera d'entendre el tractament de l'electrònica és única al món. Proposta carregada de detalls que no tinc clar si en un festival és la millor manera d'assaborir-la. El mateix dia toca Rosalía, així que la col·laboració cantant "Barefoot in the park" està més que assegurada.

Big Red Machine
Dimecres, 10 pm

Imprescindibles, ja que qualsevol cosa que faci Justin Vernon de Bon Iver s'ha de veure sempre! A més, en aquesta ocasió sumeu també el talent d'Aaron Dessner de The National, l'altre 50% d'un projecte que neix com un "divertimento" i que apunta a tenir llarga vida.

Guided by Voices
Dijous, 11.25 pm

Per veterania, per ser una de les formacions més fidels al seu pop poderós, enrevessat i imprevisible, per la seva producció infinita de cançons que fan que et perdis en un univers molt particular... Podríem estar tot el dia apuntant motius per no deixar de veure en directe als grans Guided by Voices.

 

 


JOSEP MARTÍN (Independents)

Rosalía
Dissabte, 9.55 pm

Si comptem que el que va fer al Sónar va ser només una mena d'assaig, al Primavera tindrem la primera oportunitat de veure Rosalía en directe amb l'espectacle del seu nou disc, "El mal querer". A més, al cartell també hi ha dos artistes amb els quals ha col·laborat últimament, James Blake i J Balvin, així que potser canten junts alguna cançó.

Stereolab
Dissabte, 1.30 am

Per als indies de la vella escola, el retorn del grup Stereolab és tot un esdeveniment. En el seu moment els seus concerts eren infal·libles, i possiblement també ho serà el que facin al Primavera Sound. Un bon moment també per recuperar els seus discos clàssics, que s'estan reeditant.

The Necks
Dijous, 6.10 pm

El Primavera Sound no és només un festival de rock i d'electrònica. També s'hi poden trobar altres gèneres, com el jazz. La prova és el concert que hi faran els australians The Necks, un trio de jazz modern que actuarà a l'Auditori del Fòrum. Un escenari de luxe per a un grup molt car de veure en directe.

 

 

BLAI MARSÉ (5Songs)

FKA Twigs
Dijous, 2.50 am

Caldrà aguantar despert fins al final de la primera jornada. Barcelona és una de les quatre ciutats europees que ha escollit la cantant i ballarina anglesa per presentar el seu nou espectacle, i té una pinta brutal. FKA Twigs ho té tot per ser la Björk de la tercera dècada del segle XXI.

Kate Tempest
Divendres, 00.55 am

La poeta i cantant ja ens advertia fa tres anys que "Europa, Amèrica i Londres estaven perdudes". Mentre continuen ben perdudes, la britànica continua sumant fans, i ja toca a un dels escenaris més mítics del festival (sí, el de l'amfiteatre). I estrenarà temes nous!

J Balvin
Dissabte, 00.05 am

J Balvin amb Rosalía, Rosalía amb J Balvin, Rosalía amb James Blake o James Blake amb Rosalía. O tot. La jornada de dissabte serà històrica, no només pel rècord de públic, ja anunciat, sinó per les col·laboracions que es produeixin als escenaris principals. Les previsibles, i les que no ho són tant.  


MIQUI PUIG (Pista de fusta)

Janelle Monáe
Divendres, 9.35 pm

A casa dormim sota un quadre que la Janelle Monáe va fer en un concert del seu primer disc. Ara és una artista en majúscules i diuen que a Coachella el seu espectacle va ser dels grans, dels de fer afició, que en diuen. Allà serem, amb l'orgull negre de casa.

Peggy Gou
Divendres, 4.10 am

Peggy Gou és una artista que al "Pista de fusta" venerem. El seu himne de ball "It makes you forget (Itgehane)" ha sonat fins a dir prou al programa. Una altra dona que marca el camí del ball.

Robyn
Divendres, 1.55 am

Vuit anys després del seu debut, la diva nòrdica ha tornat amb una enorme col·lecció de cançons com "Honey". Els camins entre el "mainstream" i el "cool" sempre es toquen. Robyn ens farà ballar, potser amb llàgrimes als ulls.

 


MONTSE VIRGILI (Estat de Gràcia)

Kate Tempest
Divendres, 00.55 am

Si no l'has vist mai, s'ha de veure. Pot ser que amb el teu anglès de Mollerussa no arribis a entendre tot el que surti de la seva boca, però s'entén d'una manera més directa, de víscera a víscera. Emocionant.

FKA Twigs
Dijous, 2.50 am

Una "rara avis", de patir "bullying" a l'escola després dels atemptats de l'11S, a treure's el mocador i explicar-nos els secrets més ardents d'una adolescent. El seu primer disc és pura addicció.

Mykki Blanco
Dijous, 4.05 am

Els que el vam veure a la capella del Macba, no ho ho hem pogut oblidar. Fora de cap etiqueta i gènere, pura energia i sensualitat, capaç d'escalfar el pol nord.

 

 

MARC RUIZ (Catalunya Informació)

Jarvis Cocker
Dissabte 10.55 pm

L'indie de tota la vida que es qüestiona a si mateix amb el seu nou projecte JARV IS. Més electrònic i amb lletres profundes que es pregunten: "He de madurar?"

Midori Takada
Divendres, 4 pm

Sons que et transporten a altres universos. Si creus en la música de veritat, si t'agrada el jazz, la "world music" i l'art fet melodia, tens una cita amb Takada.

Aldous Harding
Divendres, 11.05 pm

Cançons senzilles que et posseeixen de forma amable. La neozelandesa trenca les fronteres del folk per navegar entre emocions humanes amb una veu amb la qual fa el que vol.

 Bon Primavera! Pots consultar tots els artistes distribuïts per dies al web oficial.

 

ARXIVAT A:
Primavera Sound

NOTÍCIES RELACIONADES

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut