Independents

De The Tyets a Lia Kali: les novetats de la setmana

Discos nous per escoltar sol o en companyia

David TalledaActualitzat

The Tyets. "Épic solete"

Oriol Ramon i Xavier Coca, els dos ideòlegs de The Tyets, són la versió moderna del rei Mides. Converteixen en or i en èxit totes les cançons que publiquen. I no només les cançons, sinó també els discos. I això és el que també passarà amb "Épic solete", el seu tercer treball amb un títol que, per cert, es pot trobar referenciat en cançons com "Bailoteo" o "De l'1 al què". I aquest èxit també es tradueix als escenaris. Ja no hi ha entrades per al concert del 25 de març a Barcelona, el primer concert de la gira, que l'1 d'abril passarà pel Freedom Fest de Lleida i el 21 d'aquell mes per l'Strenes de Girona.

Lia Kali. "Contra todo pronóstico"

Després de posar-se a la pell d'Amy Winehouse amb la banda de tribut The Amy's Soul, de passar pel programa La Voz i de col·laborar amb gent com Sofia Gabanna, Santa Salut o Elane, Júlia Isern, més coneguda artísticament com a Lia Kali, va començar a donar forma al seu disc de debut, "Contra todo pronóstico". Una dotzena de cançons on s'ha envoltat de grans convidats com el raper colombià Nanpa Básico, el grup de hip hop sevillà SFDK o la catalana Elane. El 5 d'abril presenta aquest material a la sala Apolo de Barcelona dins del Cruïlla Primavera.

Ven'nus. "Bocaterrosa"

El confinament li va servir a Ven'nus per donar forma a totes les seves inquietuds personals i plasmar-les en forma de cançons. Així va ser com va donar forma a "El naixement", el seu disc de debut. Tota l'experiència i totes les vivències li han servit per evolucionar com a artista i fer el que la cantant i compositora sabadellenca qualifica de treball més madur i introspectiu. Aquesta segona entrega es diu "Bocaterrosa" i entre els que hi participen hi ha Meritxell Neddermann, Ferran Palau i Flashy Ice Cream. El 25 de març el presenta a Sabadell i el 29 d'abril a l'Strenes de Girona.

Nico Roig. "Esto frío no vale nada"

Fa més d'una dècada, 12 anys per ser exactes, que Nico Roig va debutar amb el disc "Tonada del genoma humà" i des de llavors no només n'ha publicat uns quants més, sinó que també ha fet música per a espectacles teatrals i ha col·laborat amb col·legues com Maria Coma, Za!, Refree, Pau Vallvé o Kiko Veneno. Ara treu "Esto frío no vale nada", amb col·laboracions de Sílvia Pérez Cruz, Lucía Fumero o Rita Payés. La primera presentació serà a La Inquieta de Mataró, l'1 d'abril, i al juliol passarà pel festival Cruïlla de Barcelona.

Vic Moliner. "Foc i endreces"

Després de publicar discos amb Verd i Blau i STN!, Vic Moliner va encetar el seu projecte personal, que va donar com a resultat el disc "Ara". Des d'aquell 2016 ha estat acompanyant o produint gent tan diversa com The Gramophone Allstars Big Band, Clara Peya o Paula Grande. Precisament, la Clara i la Paula són les dues veus convidades a "Foc i endreces", el segon disc del baixista i productor de Banyoles, on toca temàtiques actuals com el canvi climàtic.

I TAMBÉ

. Kali Uchis. "Red Moon in Venus"

. Patricia Atzur. "Quiet room"

. Ron Gallo. "Foreground music"

. Jawny. "It's never fair, always true"

. The National Parks. "8th wonder"

. Xiu Xiu. "Ignore grief"

. Steve Mason (of The Beta Band). "Brothers & sisters"

. Daisy Jones & The Six. "Aurora"

. Masego. "Masego"

. Willie Nelson. "I don't know a thing about love"

. De La Soul. "3 feet high and rising (Reedició)

. Elvis Costello and Burt Bacharach. "The songs of Bacharach & Costello"

Anar al contingut