Independents

De Socunbohemio a Rombo: les novetats de la setmana

Discos nous per escoltar sol o en companyia

David TalledaActualitzat

Socunbohemio. "Contes de les quatre estacions" 

Entre les noves veus que van enamorar a l'instant hi ha la d'Artur Viñas, que firma les seves cançons com a Socunbohemio. Va debutar el 2018 amb una primera cançó en castellà i, després de treure més material, ara debuta amb "Contes de les quatre estacions". El disc gira entorn de la relació de dues persones al llarg de dotze mesos, amb els alts i baixos que això comporta. Divendres de la setmana que ve el presenta al festival MUD de Lleida i abans passa per l'"Independents".

Rombo. "Plaers i terrors del confort domèstic"

Coincidint amb el títol d'una exposició que es va fer al MoMA de Nova York el 1991, el quartet Rombo ha decidit batejar el seu disc amb el nom de "Plaers i terrors del confort domèstic". Una dotzena de cançons per a aquesta tercera entrega d'estudi d'on sobresurt la col·laboració de Mujeres al tema "Vibracions". A més, ja tenen data de presentació oficial d'aquest material. Serà el divendres 25 de març a la sala Vol del barri del Poblenou de Barcelona.

Nativa. "Aquí y ahora" 

El 2018 va ser un any trist per als seguidors de La Raíz. La banda va anunciar la seva dissolució, però de les cendres de La Raíz en va sorgir Nativa. Nom diferent, però mateixa filosofia i mateixa manera d'entendre la música. Ara els de Gandia tornen a la càrrega amb un disc nou, "Aquí y ahora", onze cançons que desprenen una energia marca de la casa. La gira arrenca el 31 de març a València i reserveu la data del 22 d'abril, que és quan el presenten a l'Almo2bar de Barcelona.

Unknown Mortal Orchestra. "V"

El número 5 explica molt bé el nou disc d'Unkown Mortal Orchestra, el projecte del neozelandès Ruban Nielson. Feia cinc anys que no treien disc nou, des del 2018, i aquest és el seu cinquè treball; per això es diu senzillament "V". Un àlbum doble que s'inspira en clàssics de la música AOR, pop atípic i sons d'arrel de Hawaii. Un disc que ens transporta a cels blaus, piscines d'hotel i guinguetes de platja.

Yves Tumor. "Praise a Lord who chews but which does not consume; (Or simply, hot between worlds)"

Yves Tumor, el nom artístic del nord-americà Sean Bowie, va aprofitar la pandèmia per donar sortida a les seves aficions al marge de la música, entre les quals hi ha el disseny i la restauració de mobles. També va aprofitar per compondre les cançons del que és el seu cinquè disc d'estudi, "Praise a Lord who chews but which does not consume; (Or simply, hot between worlds)". El 2 i el 4 de juny aquestes cançons sonaran dins del festival Primavera Sound.

I TAMBÉ

. Anna Roig. "Aportar bellesa al món"
. M83. "Fantasy"
. Princess Nokia. "i love you, but this is goodbye"
. Moderat. "EVEN MORE D4TA"
. U2. "Songs of surrender"
. Stoned cold country (Tribut a The Rolling Stones)

Anar al contingut