Sam Smith
Sam Smith
Independents

De Sam Smith a The Arcs: les novetats de la setmana

Discos nous per escoltar sol o en companyia

David TalledaActualitzat

Sam Smith. "Gloria"

Tres anys després del seu anterior disc d'estudi, "Love goes", Sam Smith publica la seva quarta referència d'estudi, "Gloria", un treball que ha gravat a tres bandes entre Los Angeles, Londres i Jamaica. Són tretze cançons, quinze en l'edició japonesa, on no falten grans col·laboracions. Entre els convidats sobresurten Ed Sheeran, la cantant alemanya Kim Petras, el jamaicà Koffee i la canadenca Jessie Reyez. De moment, només ha inclòs Madrid com a única data de presentació a l'estat espanyol.

The Arcs. "Electrophonic chronic"

Al marge de The Black Keys, Dan Auerbach té altres projectes paral·lels. Un d'aquests és The Arcs, la banda que va muntar el 2015 i que fins ara només havia publicat un únic disc. Ara arriba el segon, "Electrophonic chronic", on encara participa Richard Swift, que va morir de manera sobtada el 2018 a conseqüència d'una hepatitis que es va complicar amb problemes de fetge i de ronyó. És per això que Auerbach ha dit que l'àlbum és un homenatge al seu gran amic.

Complete Mountain Almanac. "Complete mountain almanac"

Uns altres que també s'involucren en molts projectes al marge de la seva feina com a components de The National són els germans bessons Aaron i Bryan Dessner. Al costat de la seva germana, Jessica Dessner, i de la compositora Rebekka Karijord han donat forma a Complete Mountain Almanac. El disc, de títol homònim, combina folk i música de cambra i cadascuna de les 12 cançons està dedicada a un dels 12 mesos de l'any.

Samia. "Honey"

Samia és una jove cantant i compositora novaiorquesa filla de l'actriu libanesa Kathy Najimy i de l'actor nord-americà Dan Finnerty. El 2020, en plena pandèmia, va sorprendre tothom amb el seu treball de debut, "The baby", que va rebre elogis de la crítica i es va situar entre els 50 millors discos d'aquell any. Ara treu la seva segona referència d'estudi, "Honey", on analitza en forma de cançons com aprendre a veure l'amor en la realitat que ens envolta. Entre els productors hi ha Rostam de Vampire Weekend.

Popcaan. "Great is he"

Al marge d'haver col.laborat en projectes de gent com Gorillaz, AlunaGeorge, Jamie XX, Pusha T i Drake, Popcann té una sòlida carrera com a solista amb nombrosos discos publicats. Precisament l'anterior, "Fixtape", el va treure amb el segell OVO, propietat del raper canadenc Drake. Això facilita que tots dos col·laborin sovint i, al nou treball, "Great is he", també ho han fet al tema estrella de l'àlbum, "We caa done", amb videoclip inclòs.

I TAMBÉ

 

. Filipin Yess. "*****"

. Charnego. "Regreso al futuro"

. Martigo. "Sueños en Ali Bey"

. Ciutat. "Que salga el sol"

. Kimbra. "A reckoning"

. R. Ring (feat. Kelley Deal of The Breeders). "War poems, we rested"

. Elle King. "Come get your wife"

. Ava Max. "Diamonds & dancefloors"

. Bob Dylan. "Fragments: Time out of mind sessions (1996-1997) - The Bootleg Series, Vol. 17"

. Lil Yachty. "Let's start here"

. Green Day. "Nimrod 25th anniversary edition"

. You Me at Six . "Truth decay"

. Fucked Up. "One day"

. King Tuff . "Smalltown stardust"

Anar al contingut