Independents

De Renaldo & Clara a The National: les novetats de la setmana

Discos nous per escoltar sol o en companyia

David TalledaActualitzat

Renaldo & Clara. "La boca aigua"

Si hi ha una banda catalana que se sap reciclar a cada disc sense perdre la seva personalitat aquesta és Renaldo & Clara. Si la formació que lidera Clara Vinyals ja va sorprendre amb el seu treball anterior, "L'amor fa calor", amb la seva quarta entrega d'estudi, "La boca aigua", sonen més contemporanis que mai. Nou perles que demostren, un cop més, que n'hi ha prou amb poc més d'un parell de minuts per vestir bons missatges amb boniques capes sonores. El primer concert per conèixer com sonen aquestes cançons en directe serà el 5 de maig al Límbic Festival de Sitges. Abans, dimarts que ve, passaran per l'"Independents" d'iCat.

The National: "First two pages of Frankenstein"

Des del seu anterior disc d'estudi els components de The National han estat molt ocupats. El cantant Matt Berninger va publicar el seu disc de debut com a solista, el guitarrista Bryce Dessner es va traslladar a París i va treballar en bandes sonores i composicions clàssiques i el seu germà Aaron Dessner es va dedicar a produir discos de Taylor Swift i va tornar a gravar un treball amb Justin Vernon sota el nom de Big Red Machine. Tot i això, The National han tingut el temps necessari per tornar a gravar un àlbum, el novè de la seva carrera. "First two pages of Frankenstein" no ha estat fàcil, ja que ha coincidit amb un greu bloqueig creatiu de Berninger. Entre els convidats de luxe Taylor Swift, Sufjan Stevens i Phoebe Bridgers, que hi col·labora en un parell de temes.

Júlia Colom. "Miramar"

El nom de Júlia Colom ja fa temps que circula en el prestigiós circuit del boca-orella. Tant és així que el 2020 Joan Porcel es va encarregar de donar forma a "Sempre dijous", un documental sobre la cantant i compositora de Valldemossa que es pot veure a Filmin. Finalment, l'artista mallorquina ha enllestit la gravació del seu disc de debut, "Miramar", on demostra com tradició i modernitat poden conviure en total equilibri i harmonia. Totes les cançons són originals de Júlia Colom exceptuant-ne tres, que són cants tradicionals, i entre els convidats Pol Batlle que col·labora a "Canta per seguir".

The Orb. "Prism"

Lluny de viure de renda The Orb encara tenen ganes i energia per voler conservar el seu títol honorífic de ser un dels grans referents de l'escena ambient. Ha plogut molt des del seu debut el 1991, però la banda britànica continua al peu del cançó, tot i que des de fa dècades Alex Paterson és l'únic membre original del duet. "Prism" és el seu divuitè disc d'estudi i les nou cançons es mouen per camins que d'alguna manera són cosins germans com és el cas de l'ambient, el house, el dub, la poesia, el pop, el drum 'n' bass i el reggae.

Indigo De Souza. "All of this will end"

Tot el que comença sempre té un final i això és el que Indigo De Souza expressa al seu nou disc d'estudi, "All of this will end", el tercer de la seva interessant carrera i que arriba després d'"Any shape you take", que va ser el que la va catapultar internacionalment. Aquest cop l'artista de Carolina del Nord ha mirat cap enrere per tancar períodes i ferides del passat i que abarquen des de relacions tòxiques fins a quan va viure assetjament escolar. Un cop més, la portada del disc és obra de la seva mare.

I TAMBÉ

. Dellafuente. "Lágrimas pa otro día"
. Montse Castellà. 
. Rambalaya. "Only in my dreams"
. Bebe Rexha. "Bebe"
. Susanne Sundfør. "Blómi"
. Niña Pastori. "Camino"
. Labrint. " Ends & begins"
. Marc Seguí. "AAAAAA"
. Anaju. "Rayo"
. Reverend and the Makers. "Heatwave in the cold north"
. Jessie Ware. "That! feels good!"
. Matt Maltese. "Driving just to drive"
. The Damned . "Darkadelic"
. Glen Matlock. "Consequences coming"
. Rickie Lee Jones. "Pieces of treasure"
. Great Lake Swimmers. "Uncertain country"

Anar al contingut