Independents

De Marc Grau Jr. a Christine and the Queens: les novetats de la setmana

Discos nous per escoltar sol o en companyia

David TalledaActualitzat

Marc Grau Jr. "Verbena"

Marc Grau Jr. ha tardat fins a sis anys a donar forma a "Verbena", la seva segona referència d'estudi després de "Wildfire", que va ser el seu debut un llunyà 2017. Cert és que, entremig d'aquests dos treballs, el cantant, guitarrista i compositor va publicar un parell de senzills. Amb els mateixos músics de Pares, un altre dels seus projectes musicals, Marc Grau Jr. ha decidit fer un gir a la seva carrera i, a part de l'anglès, ha incorporat el català en quatre de les nou cançons de l'àlbum. La presentació d'aquest material serà el 16 de juny a la sala Sidecar de Barcelona.

Christine and the Queens. "Paranoïa, angels, true love"

Encara amb el record del concert que Christine and the Queens va fer la setmana passada al Primavera Sound, l'artista francesa publica un nou treball, el quart de la seva carrera. Es diu ""Paranoïa, angels, true love" i és la segona part d'un gest operístic que també inclou el seu disc anterior, "Redcar les adorables étoiles", del 2022. S'inspira en "Àngels a Amèrica", l'obra teatral en dues parts del dramaturg i guionista nord-americà Tony Kushne. Es tracta d'un triple CD o vinil amb 21 cançons, tres amb Madonna de convidada i dues interpretades al costat de 070 Shake.

Janelle Monáe. "The age of pleasure"

Janelle Monáe simultanieja el cinema i la televisió amb la música i això fa que, de vegades, deixi passar bastant temps entre disc i disc. Després de cinc anys l'artista de Kansas torna amb el seu quart treball, "The age of pleasure". Assegura que es tracta d'una col·lecció de cançons totalment honestes i que són un compendi de tots els alts i baixos que ha experimentat al llarg de la seva vida. La producció la firma el seu col·laborador habitual, Nate "Rocket" Wonder, del duet Deep Cotton, i no hi falten convidats, entre els quals sobresurten Grace Jones i Sean Kuti amb els Egyp 80, que, per cert, actuen dimecres de la setmana que ve a la sala Apolo de Barcelona.

Jason Isbell and the 400 Unit. "Weathervanes"

Escriure sobre tòpics pot semblar un tòpic, però com que cada artista té una visió diferent i personal sobre l'amor, el canvi i la nostàlgia, el resultat final, que són les cançons, sempre resulten diferents. D'això va "Weathervanes", el nou disc de Jason Isbell amb la seva banda 400 Unit. Es tracta del primer treball amb material nou des del 2020, ja que al seu últim àlbum, "Georgia blue", es va dedicar a fer versions d'artistes d'aquest estat dels Estats Units com ara REM, The Black Crowes, Otis Redding, Cat Power o James Brown. Un bon complement a "Weathervanes" és "Jason Isbell: Running with our eyes closed", un documental que es va estrenar a l'abril i que es pot veure a HBO.

Lluc. "Peixcru's shisha lounge"

Amb només 19 anys, Lluc va publicar "Benvolguda nostàlgia", un debut que li va permetre situar-se entre els joves nous valors de l'escena urbana catalana gràcies a cançons com "Galtes vermelles" o "Generació 20". Si això passava el 2022, aquest 2023 el cantant i compositor de Santa Maria de Palautordera torna a la càrrega amb material acabat de sortir del foc. A "Peixcru's shishas lounge" es nota la seva evolució artística, on
aposta per un so molt més despreocupat i estiuenc, jugant amb ritmes de l'afro i de la música africana. El projecte està íntegrament produït per Jamz, d'Entresol2a, i Biel Colomer, de Massaviu.

I TAMBÉ

. Miki Núñez. "121"
. James. "Be opened by the wonderful"
. Extreme. "Six"
. Jenny Lewis. "Joy'all"
. Milky Chance. "Living in a haze"
. McFly. "Power to play"
. The Boo Radleys. "Eight"
. Niall Horan. "The Show"
. Jonny Greenwood & Dudu Tassa. "Jarak Qaribak"
. King Krule. "Space heavy"

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut