Anar a la navegació principal

Anar a la navegació secundària

QUÈ ÉS ICAT


Una ràdio inquieta, una ràdio de referència i una ràdio directa. Aquests són els tres eixos fonamentals del canal de música i cultura de Catalunya Ràdio, que emet en FM, web i apps.
Inquieta culturalment, amb tota l'actualitat, la millor agenda, i entrevistes i reportatges en profunditat.

+

De referència en l'escena musical catalana −en català i en altres idiomes−, i la música internacional del moment i els clàssics, amb una aposta valenta per les noves veus i també pels noms més consolidats. I molt directa, amb un to distès, sense complexos, que connecta amb un públic jove atent a tota l'agitació musical i cultural que es mou al seu voltant.

HISTÒRIA

Amb la voluntat de promoure el consum cultural del país i d'enriquir l'escena musical independent, iCat va néixer el 22 d'abril del 2006. Era la primera emissora de Catalunya Ràdio pensada per ser escoltada per ràdio i per Internet, amb accés a la carta i cinc canals en emissió exclusivament en línia.

L'1 d'octubre del 2012 evoluciona cap a un model multicanal centrat en l'escolta online a través del web i d'aplicacions per a mòbils. El web, que l'abril del 2013 estrenava nova imatge, integra tant l'emissió en directe com àudio a la carta, així com podcast, vídeo, text i xarxes socials. L'1 d'agost del 2017 tornava a l'FM en període de proves fins al 6 de setembre, data en què comença l'emissió regular a la freqüència modulada amb nova imatge i amb una programació renovada. Els programes de la nova iCat inclouen més música de l'escena catalana, tant cantada en català com en d'altres idiomes; programes culturals dedicats a cinema, sèries, teatre i literatura; espais de gèneres musicals com el jazz, el folk, la fusió, la rumba i l'electrònica, i un programa musical infantil/juvenil.

+

Des dels seus inicis, la pàgina web ha format part de la naturalesa d'iCat, sempre interessada en les possibilitats de la xarxa i la divulgació d'un valor afegit als continguts en emissió que li han merescut diversos premis al llarg de la seva trajectòria.

L'any 2006 va ser reconeguda amb el Premi Ciutat de Barcelona pel seu caràcter innovador, seguit d'un Premi Internet Global Congress (2007), el Premi Nacional de Radiodifusió, Televisió, Internet i Telecomunicacions del Departament de Cultura (2007), el Premi Ràdio Associació (2007), la Menció d'Honor en l'apartat de ràdio per a iCat fm en els coneguts com els Oscars d'internet Webby Awards (2008) i, finalment, un Eppy Award al millor portal de ràdio.

EQUIP

Direcció: Carles Aledo

Àrea musical: Lucía Flores i Raül Hinojosa.

Gestió digital: Ajo Casals i Francesc Vila

Producció: Rosa Massaguer i Mercè Rigual

Conducció musical: Ajo Casals, Francesc Marcet, Josep Maria Palau i Aran Mazuque

Redacció: Gemma Safont, David Talleda i Leandre Terol

Realització: Albert Miralles, Roger Seró, Josep Martín, Lluís Gavaldà, Albert Puig, Pep Vila, Carme Canet, Lluís Gendrau, David Guzman, Quim Rutllant, Ester Plana, Cristina Bordas, Sílvia Comet, Dani Nel·lo, Josep Maria Bunyol, Ferran Auberni, Blai Marsé, Raül Hinojosa, Marc Isern, Rubén Sierra, Òscar Broc, Pau Guillamet i Miqui Puig.