Finalistes Sona9 2020
Finalistes Sona9 2020

La final del Sona9 en directe a iCat des de Girona

Les Buch, Lles i Reïna són els tres finalistes

La final del Sona9 se celebrarà aquest dimecres, 18 de novembre, amb tres bandes finalistes: Les Buch (punk–rock de Terrassa), Lles (cançó d'autor de Collbató) i Reïna (pop de Manacor). La final de la vintena edició del concurs de maquetes es farà a la sala La Mirona de Salt sense públic, tal com marquen les restriccions a les activitats culturals a causa del covid-19, i es podrà seguir en directe a iCat a partir de les 20 h.

El guanyador podrà enregistrar un disc, gravar un videoclip i fer una gira de concerts per Catalunya. El raper gironí Pol Bordas rebrà el Premi Cases de la Música i el grup vigatà de pop-rock Efímer, el Premi de Votació Popular. Durant la final, la guanyadora de la darrera edició, Maria Jaume, presentarà el seu disc "Fins a maig no revisc". Franc Lluís Giró, músic i locutor d'iCat, serà l'encarregat de conduir la vetllada.

Més premis

El Sona9 del 2020 atorgarà aquest any set premis –inclosos els tres finalistes– amb una dotació superior a 50.000 euros, amb més concerts per als finalistes i l'aposta pels formats d'EP, singles i videoclips a través de les xarxes socials com a gran novetat.

El concurs l'organitzen la revista "Enderrock", Catalunya Ràdio – iCat, TV3 i la Generalitat de Catalunya, amb el patrocini d'Estrella Damm.

Anar al contingut