iCat arrenca temporada connectada a l'escena local: estrenem "Nota de veu" i el set de DJ Trapella

"Els experts" renoven vots i obren la veda de dilluns a divendres amb nous espais i col·laboradors. Comencem temporada el 4 de setembre

Saber les coses, saber-les de primera mà explicades pels seus protagonistes, i saber-les quan passen. Amb aquesta voluntat, iCat estrena "Nota de veu", programa diari d'una hora conduït per Franc Lluís Giró que vol connectar l'escena catalana i el seu públic amb les mateixes eines que fan servir: les notes de veu. El que els músics no expliquen a les entrevistes, el que no pengen a les xarxes, els projectes i tot allò que pot interessar als seus seguidors seran el tema de "Nota de veu", que ocuparà la franja de 14 h 15 h de dilluns a divendres, i que es reservarà un dia per compartir plats i conversa amb un artista.

L'altra novetat de la temporada va directa a la nit dels divendres. "DJ Trapella", àlies de Marta Riera, la discjòquei de l'escena local, instal·la la seva cabina als estudis d'iCat per oferir un set dinàmic, eclèctic i festiu, amb el focus posat en l'escena local i un arsenal de remixos i versions que no arriben ni a les botigues ni a les plataformes. R&B, pop, rock, urban, electrònica i hip-hop salpebren les sessions d'aquesta maresmenca que va deixar la biologia pels plats i, a banda de recórrer Catalunya, ha fet gira per Llatinoamèrica, ha deixat constància del seu bon fer al Mad Cool d'aquest any i al juliol punxava a Nova York de la mà de Catalan Sounds. La seva hora? De 22 h a 23 h.

La música, els llibres, la vida, les arts escèniques, el cinema i les sèries omplen, com sempre, les hores a iCat. De dilluns a divendres, la marató de cinc hores d'"Els experts" incorpora enguany la gastronomia amb Lakhvir Montes, tiktoker especialitzat en cuina i cultura audiovisual. També estrena secció Jordi Estivill, conegut com a Still Ill, raper del grup Lágrimas de Sangre, que s'inventarà un diccionari de hip-hop. El programa que presenten Albert Miralles, Laia Vidal i Roger Seró mantindrà una temporada més Estela Ortiz, analista de cultura digital, audiovisual i feminisme. L'informatiu musical "Independents" seguirà de 18 a 19 amb nous espais per mirar l'actualitat musical de casa i de fora, amb Josep Martín i David Talleda.

L'èxit de "LOFT" ha estat meteòric en una sola temporada. Berta Aroca i Xènia Casado seguiran instal·lades al Loft d'iCat de 21 a 23 h amb nous convidats i col·laboradors. Continguts publicats en videopodcast a Spotify, on a banda de l'antena seguiran tenint molta presència a les xarxes d'EVA i d'iCat, com ara a TikTok i YouTube.

També trobareu a la programació d'iCat la sessió de ball "Pista de fusta", de Miqui Puig, "El celobert" de Lluís Gavaldà, l'hora feliç d'Albert Puig amb "Delicatessen", i els divendres la mirada de Mariona Batalla a "Les gates", que també es renova a fons.

El cap de setmana és temps per posar-se al dia de les bandes musicals emergents ("Sona9") i el folk ("iCatMans"); les últimes tendències en videojocs ("Generació digital"), cinema ("Memento"), sèries ("SerieSelektor"), arts escèniques ("Entre caixes") i llibres ("L'irradiador"); i les sessions de jazz ("Jazz watusi"), música electrònica ("Beats per minut"), música festiva ("Casa Babylon") i discos imprescindibles ("El fotimer").

En l'apartat podcast, després de l'èxit de la segona temporada de la sèrie de ficció "L'última bruixa", aquesta tardor arribarà una altra sèrie de ficció, "L'entresol". Es tracta d'una producció de l'Institut del Teatre amb la col·laboració d'iCat, dirigida per Rafel Plana amb joves professionals graduats de l'IT en dramatúrgia i interpretació. Una proposta escrita per i per a joves pensada per donar veu a les seves inquietuds, valors i preocupacions a la vegada que generem debats sobre com encarar el seu futur immediat.

Consulta la graella aquí

iCat.cat

Twitter

Instagram

 

Anar al contingut