El primer iCat Poetry Slam neix el dia de Sant Jordi a la Fàbrica Damm

Els millors "slammers" del país es donen cita a la Sala de Bàscules a les 16 h. T'expliquem què és i qui són

Mots clau: paraula, emoció i energia. El poetry slam té l'estètica competitiva de les batalles de galls, però el combat es lluita en el camp de la poesia: cada artista disposa de tres minuts per defensar el seu text, i ho fa amb la veu i el cos. Després, el públic puntua les actuacions i decideix el poeta guanyador de la sessió. D'aquesta manera, la poesia ha baixat al carrer i s'ha instal·lat entre la gent amb un format dinàmic i actual que concedeix la mateixa importància al text i a la interpretació.

Qui és qui?

En la primera edició de l'iCat Poetry Slam participen vuit dels millors slammers de Catalunya i Balears, molts d'ells amb premis nacionals i internacionals, procedents de generacions i professions diverses. Anota els seus noms.

Salva Soler. Poeta, actor, cantant i professor d'interpretació. Campió d'Espanya i bronze al Campionat del Món del 2015.

Adriana Bertran. Filòloga i poeta, campiona d'Espanya i subcampiona d'Europa el 2018.

Dani Orviz. Poeta, videoartista, performer i comunicador. Campió europeu i nacional el 2012, i medalla de bronze a la Copa del Món el 2013.

Ona Salvat. Estudiant de Llengües i Literatures Modernes, editora i poeta amb una trajectòria encara jove, però ferma.

Margalida Followthelida. Investigadora de gènere, campiona d'Espanya el 2017 i medalla de bronze europeu el mateix any; coorganitza el Poetry Slam Mallorca i Illes Ballears.

Héctor Huve. Músic i actor; col·laborador de bandes com Senyor Oca i Circus Pad, prové del rap i en trasllada la visió al slam.

Marc García Arnau. Poeta i cantautor, des del 2014 coorganitza el torneig de poesia oral Llobregat Slam Poetry que té seu a Sant Boi.

Isa García. Guanyadora de diverses competicions, tallerista i coorganitzadora de Slam Poetry Santako, és l'actual presidenta de Poetry Slam España.

Anar al contingut