#iCatfm

iCat torna a l'FM al setembre!

Cinc anys després de la desconnexió de l'FM, l'emissora cultural de Catalunya Ràdio es tornarà a escoltar a les ones

Actualitzat

Ha arribat el dia d'anunciar que els oients d'iCat podran tornar a escoltar l'emissora des de la ràdio del cotxe, de casa o de la dutxa. Després d'anys de reivindicació per part dels oients i agents culturals perquè iCat tornés a l'FM, i que la nova direcció encapçalada per Saül Gordillo es fixés l'objectiu de recuperar-la, les veus de Lluís Gavaldà, Albert Puig, Josep Martín, Ajo Casals, Albert Miralles Roger Seró sonaran més enllà de les plataformes digitals.

Des d'Amy Winehouse fins a Manel, des de les noves sonoritats del pop català fins a l'electrònica més experimental, iCat sempre ha estat a primera línia en la difusió de la música i la cultura més estimulants. Una dedicació que l'ha convertida en l'emissora oficial d'alguns dels festivals més prestigiosos del món, com el Primavera Sound i el Sónar, i, inevitablement, en un referent de luxe pels oients joves -i no tant joves- de Catalunya Ràdio.

 


Saul Gordillo comunica la notícia al cap d'iCat, Carles Aledo, i al seu equip

 

iCat va néixer el 2006 com a emissora multimèdia per FM i internet i al 2012 va haver d'evolucionar cap a un model multicanal centrat en l'escolta online a través del web i d'aplicacions per a mòbils. La música i els continguts culturals emergents, amb una atenció especial a l'escena catalana, són els senyals d'identitat d'una plataforma digital que integra tant l'emissió en directe com l'àudio a la carta. 

A partir de setembre, no només la radiofórmula i els programes en graella es podran tornar a sentir des de totes les finestres, també les actuacions en viu dels "Concerts Delicatessen" i d'"iCat en concert", per on han passat veus tan úniques i diverses com la de The Cure, James Blake Alabama Shakes

 


Foto de família iCat amb Saül Gordillo i el conseller Santi Vila 

 

La recuperació de les emissions d'iCat.cat per les ones de la freqüència modulada a partir de la temporada 2017-2018 ha estat una decisió acordada pel Consell de Govern de la CCMA a proposta de la vicepresidenta, Núria Llorach. El Consell també ha aprovat establir els mecanismes de cooperació necessaris amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per fer efectiu aquest retorn.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut