iCat i Catalunya Música modifiquen la programació per la crisi del coronavirus

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, justifica la mesura per poder prioritzar el servei públic i la protecció dels professionals de l'emissora

Actualitzat

Era una possibilitat quan va esclatar la pandèmia pel Covid-19 i finalment s'ha fet realitat. Les emissores culturals de Catalunya Ràdio, iCat i Catalunya Música, deixaran d'emetre la seva programació regular i habitual. Ho ha anunciat aquesta tarda el director de l'emissora, Saül Gordillo:  

Davant la situació actual i seguint les consignes donades per les autoritats creiem oportú aturar l'activitat normal o habitual de dos dels canals del grup d'emissores, concretament iCat i Catalunya Música. Tenint en compte que el confinament és la mesura preventiva més eficaç per evitar els contagis creiem oportú aturar l'activitat en directe d'aquestes emisores i posar en funcionament una programació enregistrada per a tots dos canals que ja tenim confeccionada i preparada per ser emesa. 

Gordillo detalla en un comunicat que els equips de les dues cadenes, a petició de la direcció del grup d'emissores, han treballat en els últims dies en aquesta programació enregistrada alternativa per si es donava el cas que ara mateix ens trobem i hem d'afrontar: 

Aquesta programació enregistrada conté no només programació musical, també contindrà reemissions de contingut cultural en les franges on habitualment s'estrenen programes d'aquestes característiques. 

Saül Gordillo remarca que no es deixarà de complir la missió primària de les cadenes, que és oferir música i cultura a l'audiència en un moment en què el confinament de la majoria de la població pot fer necessari aquest tipus de contingut:

Aquesta mesura ens permetrà per una banda preservar la salut dels treballadors de la casa, i alliberar recursos humans i tècnics per fer front a les necessitats i reptes de caràcter informatiu que ens vagi plantejant la crítica situació que estem vivint. Focalitzem els esforços en el primer precepte del servei públic que ens és encomanat, la informació de servei i ens reforcem per ser la corretja de transmissió de les informacions, consignes i instruccions de les autoritats del país i la seva població.

Aquest diumenge, d'altra banda, Catalunya Ràdio estrena un "Ciutat Maragda" especial, de dues hores en directe (de 19.00 a 21.00). David Guzmán recull així la inquietud del sector cultural davant de la crisi del coronavirus, una "antena oberta al món de la cultura en un context d'emergència", ha remarcat Gordillo.
 

 
ARXIVAT A:
Coronavirus
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut