iCat col·labora amb el Clotilde Fest, el cicle de concerts organitzat pel Palau Robert i l'Agència Catalana de la Joventut, amb el suport d'Europa FM

Avui s'ha presentat el cicle de concerts Clotilde Fest organitzat pel Palau Robert i l'Agència Catalana de la Joventut amb el suport d'iCat, la ràdio musical i cultural de Catalunya Ràdio (CCMA), i Europa FM, que se celebrarà durant els mesos de juny i juliol als jardins del Palau Robert. Els concerts presenten una proposta musical que inclou pop, músiques urbanes, músiques festives, reggae..., amb una aposta clara per la música jove i pel talent.

El festival de nova creació Clotilde Fest aposta per les noves bandes de les generacions joves i pel talent, per fer veure la diversitat i la qualitat de l'escena musical actual. El director general de Difusió, Jordi del Río, ha deixat clar que "és un bon moment per demostrar el nostre futur com a país i que, també en temps difícils, es poden fer coses interessants per als joves".

"De música gratuïta no n'hi ha gaire i volem universalitzar l'accés a la cultura, per tal d'enfortir els aspectes culturals i participatius del jovent", ha dit el director general de l'Agència Catalana de la Joventut, Francesc Poch. "A més, hi haurà un estand de prevencions que explicarà als joves els riscos associats al consum d'alcohol i altres substàncies". També ha explicat que hi haurà un altre punt d'informació de denúncia, seguretat i confort per evitar situacions de violències masclistes.

El director del grup d'emissores de Catalunya Ràdio i Mitjans Digitals, Saül Gordillo, ha ressaltat la importància d'apostar per la música i per una ràdio pública. "La participació en aquest cicle té sentit perquè som a tots els festivals de referència (Sónar, Cruïlla, Primavera Sound, Acústica de Figueres...), i ara, amb el Clotilde Fest, fem un pas més. Es tracta de fer lluir, ajudar i consolidar els grups emergents del país", ha finalitzat.

El primer concert d'iCat, que s'emetrà en directe per l'emissora, s'ha programat per al 21 de juny, coincidint amb el Dia Internacional de la Música, i hi actuaran Lildami (trap i músiques urbanes), Pupil·les (rap feminista) i Pavvla (pop electrònic). Les entrades per als concerts d'iCat són gratuïtes i es podran adquirir a l'Oficina de Turisme del Palau Robert.

D'altra banda, el director d'Onda Cero Catalunya, Francesc Robert, ha explicat que la seva proposta "és una barreja, com la que ja hem fet en altres escenaris, de grups emergents amb molt de potencials i grups consolidats".

"El nom del festival va sortir de casualitat —explica Jordi del Río—, ja que l'any que ve el Palau Robert té prevista una exposició sobre Clotilde Bosch, i ens vam adonar que hi havia una coincidència en aquests valors del feminisme". Justament Clotilde Cerdà (1861-1926), filla de l'urbanista Ildefons Cerdà i de la pintora Clotilde Bosch, va ser la concertista d'arpa i compositora que va fundar a Barcelona l'Acadèmia de Ciències, d'Arts i Oficis, dedicada a la formació de la dona. També va ser una dona que va defensar, amb convenciment i valentia, els drets de les dones i de la classe obrera.

La presentació del festival ha acabat amb la projecció del vídeo promocional creat per l'empresa de disseny Evil Love.


Concerts d'iCat al Clotilde Fest:

21 de juny, 20.30
Concert amb Lildami, Pupil·les i Pavvla. iCat

5 de juliol, 20.30
Kids from Mars, JoKB i Porto Bello. iCat

12 de juliol, 20.30
31FAM, Bearoid i Adala. iCat

19 de juliol, 20.30
Nyandú, Ju i Urfabrique. iCAt


L'aforament dels concerts del Clotilde Fest, que se celebraran als jardins del Palau Roberts, és de 999 persones, i cal reserva prèvia de les entrades al web http://palaurobert.gencat.cat/ca/actualitat/ClotildeFest/


iCat.cat
Facebook.com/iCat
Twitter.com/iCatpuntcat

Barcelona, 14 de juny del 2019