iCat celebra el retorn a l'FM amb Premi Enderrock Estrella a l'esdeveniment musical de l'any

El canal de música i cultura de Catalunya Ràdio va tornar a l'FM el 6 de setembre del 2017 amb nova imatge i amb una programació renovada.
El 33 canvia el dia d'emissió de la gala, que es podrà veure demà, divendres, a les 22.00. Més tard, a les 00.20, TV3 oferirà un resum del lliurament dels Premis de la Música Catalana.  

iCat, el canal de música i cultura de Catalunya Ràdio, va rebre ahir el Premi Enderrock Estrella a l'esdeveniment musical de l'any amb motiu del seu retorn a l'FM el 6 de setembre del 2017, en el marc de la gala dels XX Premis de la Música Catalana, que va tenir lloc a l'Auditori de Girona. Van recollir el guardó Saül Gordillo, director del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio, i Carles Aledo, coordinador d'iCat.

Saül Gordillo va agrair el suport institucional que ha fet possible el reton d'iCat a l'FM amb una graella estable i va recordar que després dels mesos tan complicats que ha viscut Catalunya Ràdio, "celebrar aquest retorn amb un premi del sector és un reconeixement i una mostra d'estima que ens fa molta il·lusió". Gordillo va destacar la feina de l'equip, que en aquests sis mesos a la freqüència modulada ha fet una programació "ambiciosa, amb una qualitat destacable, que ha tingut molt bona acollida i que ens ajuda a rejovenir l'edat dels oients de Catalunya Ràdio, un repte que tenim tots els mitjans i, especialment, els mitjans públics".

El coordinador d'iCat, Carles Aledo, va afirmar que el retorn de l'emissora a l'FM era un fet "molt esperat pel sector i pels oients que han mantingut la seva fidelitat durant els anys en què vam emetre online". Pel que fa a l'oferta d'iCat, Aledo va posar l'èmfasi en la importància de la relació entre la música i la ràdio: "En ple segle XXI, la majoria de la gent encara descobreix música a la ràdio i l'escena catalana necessita una ràdio com iCat per arribar a la gent".

iCat va néixer el 23 d'abril del 2006 com a emissora multimèdia per FM i internet. Sis anys més tard, feia un canvi cap a un model multicanal centrat en l'escolta online a través del web i d'aplicacions per a mòbils. L'abril 2013, el web estrenava nova imatge i integrava emissió en directe, àudio a la carta, podcast, vídeo, text i xarxes socials. L'abril del 2017, el Consell de Govern de la CCMA va acordar el retorn a l'FM d'aquesta emissora de música i cultura, amb el suport del Departament de Cultura: l'1 d'agost del 2017 tornava a l'FM en període de proves, fins al 6 de setembre, quan va començar l'emissió regular a l'FM, com a emissora musical i cultural del Grup d'Emissores de Catalunya Ràdio, amb nova imatge i amb una programació renovada.

Els Premis Enderrock tenen el patrocini d'Estrella Damm i el suport de l'Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, la Fundació SGAE i La Xarxa, que emetrà la gala en directe, i es podrà veure a les televisions locals i al canal 159 que la plataforma gestiona a Movistar+.

 

iCat.cat

facebook.com/iCat

twitter.com/iCatpuntcat