Generació digital

Troba tots els programes de la temporada i els seus continguts

Tots els continguts amb un clic

Demostrem que els videojocs també són solidaris

Parlem amb el desenvolupador de videojocs Francisco Téllez de Meneses. Creador independent va començar fa 7 anys quan va sortir Unepic, el seu primer joc indie i el projecte que el va portar a la fama. Ens ve a presentar "Afraid", el seu nou projecte sorprenent i solidari ja disponible a Kickstarter per donar-li una empenta. Descobrim projectes amb consciència social que es poden concretar en videojocs que ens mostren realitats moltes vegades silenciades, com també iniciatives que utilitzen el videojoc com a mitjà per a finalitats benèfiques o per ajudar en la investigació.

L'Albert Garcia parla dels videojocs següents. Tots ells amb consciència social: Bury me, my love, Path out, Missing: The complete Saga.

El Kickstarter d'Afraid és aquest.

La iniciativa de la qual ens ha parlat FX Blasco és Ethical Time.

Descarrega el programa

Escolta el programa

"Infernium". El videojoc que surt a tot el món i està fet per una sola persona: Carlos Coronado

Ens acompanya Carlos Coronado, un desenvolupador de videojocs que va començar amb 16 anys amb el MOD de Left 4 Dead, WARCELONA. Va guanyar tots els premis nacionals i internacionals amb "Mind: Path to Thalamus", el seu projecte final de grau i va continuar amb "Annie Amber", un joc exclusiu per a Samsung Gear que venia preinstal·lat a molts dispositius i que va sorprendre perquè no depenia de comandament per interactuar amb el joc. Ara arriba amb "Infernum", un projecte personal de terror i ens ho explica en directe. A més, coneixem Chimera, una plataforma que ofereix una aplicació de Blockchain pensada pels videojocs. Proporciona la seva pròpia moneda, el CHI, que estarà en venda anticipada fins al 23 d'abril, però també una infraestructura per mantenir i gestionar una economia virtual per a la comunitat gamer, tant jugadors com desenvolupadors.

Aquí pots trobar la pàgina d'Steam del videojoc de Carlos Coronado.

Descarrega el programa

Escolta el programa

No apte per a nostàlgics: aquests són els millors videojocs de futbol de tots els temps

Tenim una excusa perfecta per parlar dels millors videojocs de futbol de tots els temps. Aquest any se celebren els 25 anys del videojoc FIFA. Amb l'equip del "Generació digital" i el president de RetroBarcelona, Carles Garcia, repassem amb passió i fanatisme els millors moments virtuals de l'esport rei. A més, conversem amb David Clupés per saber els detalls de la quarta edició del PlayGira, que aquest any es juga amb el ProEvolution Soccer.

Aquest és el lloc de la RetroBarcelona.

Aquí pots llegir les bases i característiques de la quarta edició del Playgira.

Descarrega el programa

Escolta el programa

Som dels primers a testar Nintendo Labo i aquest és el nostre veredicte

Dediquem bona part del programa a descobrir les experiències del nostre col·laborador Francesc Xavier Blasco amb Nintendo Labo. Ell i els seus fills van ser convidats per la marca japonesa a provar aquest nou videojoc. A més coneixerem una nova revista de videojocs en català i encetarem un nou concurs on regalem una edició especial de "Final Fantasy Dissidia NT".

Aquí pots llegir el primer número de la revista 6D Nassos.

Descarrega el programa

Escolta el programa

Final Fantasy per partida doble i la nova proposta del Super3

Parlem de Final Fantasy per partida doble, ja que han aparegut dos videojocs de la saga gairebé seguits. Conversem amb Oriol Boira, divulgador, investigador i dissenyador dels videojocs del Super3. Coneixem Udemy i en general els cursos no reglats que podem trobar per internet. A més, contactem amb Xavi Bové, per conèixer el videomapping "L'arbre de la memòria" que es projectarà sobre la façana de l'Ajuntament de Barcelona.

Aquesta és la nova iniciativa del Super3 que ens ha explicat l'Oriol Boira.

Udemy és la plataforma educativa de la qual ens ha parlat una de les seves responsables, Denisse Halm.

Aquest és el videomapping de Xavi Bové.

Descarrega el programa

Escolta el programa

Zelda, tots els secrets de l'èxit de la saga de la 'Triforça'

Dediquem bona part del programa a l'univers d'una saga de videojocs mítica: Zelda. A través del llibre "Zelda, detras de la Leyenda", Salva Fernández explica per què gairebé tots els Zelda estan considerats perfectes. A més, aquesta setmana hem anat a l'ENTI, l'Escola de Noves Tecnologies Interactives, que ha fet una "master class" amb Greg Street, director de disseny del videojoc League of Legends. Finalment, Oriol Dalmau analitza la saga Bayonetta, que acaba de ser publicada per la Nintendo Switch.

Aquí pots trobar el llibre del Salva Fernández.

Aquest és el vídeo amb la conferència de Greg Street.

El videojoc del qual parla l'Oriol Dalmau és aquest.

Descarrega el programa

Escolta el programa

Totes les novetats que has de conèixer del 4YFN i l'MWC

L'equip del programa "Generació digital", amb Albert Murillo al capdavant, s'han passejat aquests dies pel Mobile World Congress (MWC) i el 4 Years From Now (4YFN), buscant les iniciatives més curioses, que van des de robots pensats per fer la vida de les persones més fàcil fins a traductors que funcionen a temps real, videojocs fets a Catalunya, telèfons preparats per al "gaming" o plataformes per comprar llibres a llibreries de proximitat o per descarregar legalment música gratuïta. El 4YFN és la plataforma inicial de negoci del Mobile World Capital Barcelona, coneguda com l'MWC dels joves, i amb una dimensió cada vegada més global. En aquest escenari, "Generació digital" entrevistarà Esteban Redolfi, director del 4YFN, per conèixer els detalls i l'abast d'aquesta trobada internacional. L'Eli Sánchez, la Gina Tost, el Francesc Xavier Blasco i l'Albert Garcia t'ho resumeixen tot. Programa imperdible!

Descarrega el programa

Escolta el programa

"Kingdom Come: Deliverance", realisme extrem en un videojoc de l'edat mitjana

Aquest dissabte conversem amb Ferran Auberni, editor dels continguts digitals de Catalunya Ràdio; Oriol Dalmau juga i comenta el videojoc de l'edat mitjana "Kingdom Come: Deliverance", i entre d'altres molts continguts parlem dels projectes Do it Yourself més espectaculars, com la Pi Switch, NimTinDo, MakerBuino, N64 Tron, MAckuarium, XStation,

Descarrega el programa

Escolta el programa

Monster Hunter World: un èxit en forma de videojoc que ha venut sis milions de còpies

Entrem en l'univers del videojoc Monster Hunter de la mà d'una associació de jugadors centrada en aquesta aventura. Recordarem la declaració d'independència del Ciberespai, coneixerem la tecnologia més puntera d'impressió 3D i, a més, farem un repàs de l'edició d'enguany d'Animac, la mostra de cinema d'animació que es fa a Lleida.

Descarrega el programa

Escolta el programa

Aquest és l'invent d'un pastor americà: una església en realitat virtual

Aquest dissabte l'Oriol Dalmau ens destripa Dragon Ball FighterZ, el videojoc definitiu de l'univers de Bola de Drac, connectem amb L'Auditori de Barcelona per explicar com la música clàssica i la tecnologia es donen la mà a "Deus ex Machina" amb l'OBC. A més, coneixem més detalls de "Ready Player One", la pel·lícula de Spielberg que ensenya un futur ple d'ulleres de realitat virtual, i, entre molts altres continguts, us explicarem el nou codi d'honor de videojocs com el League of Legends o la realitat d'una esglèsia virtual.

Descarrega el programa

Escolta el programa

"Vesta", videojoc fet a Catalunya. Parlem amb els seus creadors

Coneixem Final Boss, un estudi de videojocs independent de Lleida que acaba de publicar el videojoc "Vesta" per a PC, per a Nintendo Switch, per a PS4 i per a Xbox One. A més, descobrim l'espectacle "Likes", de la creadora Núria Guiu, que és una coreografia assaig antropològic sobre el valor dels "likes" de les xarxes socials. També sabem les impressions que ha tingut l'Albert Garcia jugant a "The Inpatient" en format VR. 

Aquí pots veure tota la informació del videojoc "Vesta" de la desenvolupadora catalana Finalboss Games.

Likes, de la creadora Núria Guiu.

L'Albert Garcia ha passat por amb aquest videojoc: The Inpatient.

Descarrega el programa

Escolta el programa

 

Què necessites saber de Labo, el darrer invent de Nintendo?

Convidem Climent Aparicio i Francesc Miró, dos dels responsables de Nintenhype, una comunitat catalana de tot l'univers Nintendo. Amb la seva ajuda explicarem el nou invent d'aquesta empresa japonesa: Nintendo Labo. A més, coneixerem els secrets i les anècdotes més desconeguts de Pixar i, entre molts altres continguts, farem un resum del darrer directe a Twitch del "Generació digital", on vam jugar al Hand Simulator. 

Aquest és el lloc web de Nintenhype.

Hem parlat del llibre "De Pixar al cielo"

Hem donat algunes dades del llibre blanc dels videojocs 2017.

Descarrega el programa

Escolta el programa

Descobreix Telegram per dins gràcies a Elies Campo, responsable d'aquesta eina de missatgeria

Ens acompanya a l'estudi del "Generació digital" un dels responsables de Telegram. És català i es diu Elies Campo. Descobrim aquesta empresa per dins i quina és la seva filosofia amb l'usuari. A més, us expliquem l'espectacular videojoc de "Bola de Drac" que està a punt d'aparèixer i que ja han pogut provar l'Albert Garcia i la Gina Tost.

A més, provem un robotet d'"Star Wars"

Descarrega el programa

Escolta el programa

Programes més antics