Generació digital

L'assaltant de vapor

L'experiència narrativa digital imprescindible de Cubus Games

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Albert Murillo

Director i presentador del "Generació digital"

@albertmurillo
Actualitzat
L'assaltant de vapor (Cubus Games)

Cubus Games és un estudi d'Igualada que fa videojocs, però que són força especials. Ells defineixen el seu treball d'"alquímia narrativa", i és que són molt i molt creatius. Entre moltes coses, fan dissenys interactius relacionats amb una obra escrita. Fa de mal dir que fan una mescla entre llibres i videojocs perquè crec que va una mica més enllà. 

Aquestes obres són "gamebooks" que, efectivament, és una sinergia entre una ficció i un videojoc que permet al lector (que aquí també és jugador) participar en la història prenent decisions que tenen efecte en el que vindrà. Jordi Solà, de Cubus Games:

 

Els nostres jocs són ficció interactiva, també podriem dir que són narrativa interactiva. Vindria ser això en digital. Són com aquells mítics llibres de "Tria la teva pròpia aventura" però és el mateix que teniem en paper als anys vuitanta però ara aprofitant els avantatges dels dispositius mòbils.

 

La seva nova aventura "L'assaltant de vapor" ho deixa ben clar d'entrada: "Aquesta és una experiència interactiva, part joc, part història, decisions significatives amb conseqüències de gran abast.". I l'aventura va d'un heroi que no sabem si és més lladre que una altra cosa i que es mou en un món ple de tecnologia a vapor.

"L'assaltant de vapor" es pot jugar per Android i iOs.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut