La petjada ecològica dels videojocs
Quines són les conseqüències per a la Terra quan juguem a videojocs?
La petjada ecològica dels videojocs
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Generació digital

La petjada ecològica dels videojocs

Quines són les conseqüències per a la Terra quan juguem a videojocs?

Albert MurilloActualitzat

Les dades al núvol no descansen mai. El creixement és exponencial gràcies als més de 4.500 milions d'usuaris (el 59% de la població mundial) que utilitzen internet.

Què passa a internet en 1 minut? (Domo)

Segons un estudi de l'empresa DOMO, cada minut es publiquen 350.000 stories a Instagram, cada minut es pugen 500 hores de vídeo a YouTube, cada minut Amazon prepara 6.700 paquets i cada minut WhatsApp permet que hi hagi gairebé 42 milions de missatges.I tot això és possible gràcies als centres de dades, que allotgen centenars i milers d'ordinadors que a més inclouen sistemes duplicats de seguretat perquè mai falti l'electricitat per fer funcionar els ordinadors i també el sistema de refrigeració.

El món del videojocs, que ara són en xarxa, també genera un munt de contaminació. L'augment de la potència informàtica de les consoles i els PCs, la qualitat gràfica millorada, les pantalles amb més resolució i el lliurament en streaming han convertit els jocs als ordinadors en una activitat que cada vegada demana més energia. Segons un estudi de Springer, només als Estats Units l'energia consumida pels qui juguen a videojocs durant un any és igual al consum de 85 milions de neveres.

Playing for the planet (ONU)

Les grans marques no tenen cap altre camí per construir aquests centres de dades amb menys impacte ambiental, i representants de GreenPeace fins i tot han confirmat com algunes empreses comencen a comprometre's a canviar el seu consum elèctric cap a les fonts d'energia renovable. Un exemple d'aquest compromís s'ha concretat amb les empreses més importants de videojocs del món, amb la iniciativa Playing for the Planet, facilitada per l'ONU. Ara, les empreses que en formen part, com Google, Microsoft, UbiSoft o Sony, assumeixen les obligacions que comporta reduir les seves emissions i el plàstic en els seus productes.

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut