La llista dels millors videojocs que els Reis Mags han de conèixer aquest any

Que estiguin de moda o siguin els més venuts no vol dir que siguin els més adients per edat i gustos dels jugadors. Albert Murillo, del "Generació digital", us proposa una llista perquè "ses majestats" l'encertin segur!
Albert Murillo
Overcooked és un dels millors jocs del moment per jugar en família, a partir de 3 anys

Overcooked és un dels millors jocs del moment per jugar en família, a partir de 3 anys

Aquestes dates, segons les distribuïdores de videojocs, són quan es venen més videojocs, i desgraciadament moltes vegades es pensa poc i es compra o el més venut o algun títol que no es correspon amb l'edat del jugador o amb les seves preferències. Aquests títols són d'alta qualitat, i alguns d'ells no són els més venuts però són grans experiències interactives.

 

OVERCOOKED 2: Un dels millors videojocs de l'any per jugar fins a quatre jugadors alhora. Cadascun dels aspirants a xef hauran de posar-se d'acord per portar la cuina d'un restaurant on no para d'haver-hi comandes 

A partir de 3 anys 

Plataformes: Nintendo Switch, PS4, Xbox One i Windows

 

GOROGOA: És un joc de puzle on has de moure unes cartes de posició. Aquestes cartes moltes vegades estan foradades i quan es posen correctament una a sobre de l'altra es combinen i fan avançar els nivells. Les il·lustracions de vegades semblen mandales complicades dissenyades d'una forma preciosa. És un joc perfecte perquè hi jugui el nen o nena amb l'assessorament del pare.

A partir de 7 anys

Plataformes: Nintendo Switch, PS4, Xbox One, Mac i PC

 

FLORENCE: Alguns dels treballadors de Monument Valley van deixar l'empresa i en van constituir una altra. Florence és una història d'amor, un petit joc molt sensible que només es pot jugar en mòbil i tauleta.

A partir de 7 anys

Plataformes: iOs, Android

 

GRIS: Videojoc fet per l'il·lustrador català Conrad Roset i que ha tingut una gran repercussió positiva a tot el món. Gris no té cap mena de manual ni instruccions i hem de portar el control d'una noia que sembla que hagi caigut en un forat emocional. En el joc, el color agafa un gran protagonisme. Imprescindible.

A partir de 3 anys

Plataformes: Nintendo Switch, PC

 

TETRIS EFFECT: S'han fet moltes versions del Tetris al llarg dels anys. Moltes, però cap ni una com el Tetris Effect. Cadascun dels nivells s'intueixen meravellosos. Hi ha una feina de por per passar al següent nivell i de vegades sap molt greu no fixar-te en aquells gràfics fantàsticament dissenyats. Cap dels tetris que he jugat m'ha integrat amb la música com aquest. En qualsevol tetris que hagueu pogut jugar, la música sona de fons. A Tetris Effect, no

A partir de 3 anys

Plataforma: PS4

 

GOD OF WAR: Aquest videojoc ha guanyat el premi més important de l'any i és per a més grans de 18 anys, i és que és una aventura molt salvatge amb Déus com a protagonistes i on portem el control de Kratos.

A partir de 18 anys

Plataforma: PS4

 

SUPER SMASH BROS ULTIMATE: Videojoc de lluita on podem desbloquejar un munt de personatges de l'Univers de l'entreteniment electrònic. Un joc enorme que demana molta estratègia i temps per anar avançant. És un joc exclusiu per a l'última plataforma de Nintendo.

A partir de 12 anys

Plataforma: Nintendo Switch

 

Saps què és el codi Pegi?

Fa unes setmanes, al programa "Popap" vam parlar dels símbols internacionals que serveixen per identificar quina mena de videojocs tenim al davant i, sobretot, per donar informació orientativa sobre l'edat adequada per jugar-hi. Es coneix com a codi PEGI pel seu nom en anglès: Pan European Game Information. Fa servir dues menes d'icones, una que fa referència a l'edat recomanada i l'altra al contingut específic. Els principals fabricants de consoles i jocs, com Wii, PSP, Nintendo DS i Xbox, segueixen aquesta codificació.

Les classificacions per edat són aquestes:

PEGI 3. És un contingut apte per a totes les franges d'edat. Si hi ha alguna forma de violència és l'habitual en el context dels dibuixos animats. No conté sons o imatges que espantin la canalla.

PEGI 7. L'única diferència respecte a l'anterior és que pot contenir escenes o sons que poden provocar algun tipus d'ensurt.

PEGI 12. Pot incloure alguna mostra de violència més gràfica cap a persones de fantasia o personatges d'aspecte humà o animal reconeixibles.

PEGI 16. En aquesta categoria, la representació de la violència o activitat sexual té un nivell similar al de la vida real. Hi poden aparèixer referències al consum de tabac i drogues, així com la representació d'activitats delictives.

PEGI 18. És la màxima categoria, l'adulta. El contingut que s'hi veu pot ser tan explícit que arriba a produir la repugnància en l'usuari.

 

ÀUDIOS RELACIONATS