Generació digital

Gamebooks: a mig camí entre els videojocs i els llibres

Podem llegir els videojocs o jugar amb els llibres?
Albert Murillo
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
imatge

Molts estudis s'han especialitzat, en aquests darrers anys, a crear híbrids que van més enllà de l'experiència a què ens té acostumat un videojoc. Dimarts vinent apareix un videojoc que està a mig camí entre un còmic i un videojoc. Es diu Liberated i apareix per a la Nintendo Switch, encara que també es pot jugar en PC. La història de Liberated és també una tendència en els guions dels videojocs dels darrers temps: col·lectius que s'uneixen per fer un canvi d'ordre social després que la privacitat i les llibertats estan cada vegada més retallades. En aquesta aventura, cadascuna de les vinyetes agafa vida de forma espectacular.

Però a Catalunya també es fan gamebooks. A Igualada hi ha un estudi que s'ha especialitzat en aquesta forma de treball des de fa molts anys: Cubus Games. Defineixen la seva feina com d'alquímia digital i ara publiquen un nou treball anomenat "Dracula's Trail of Blood", un gamebook escrit per José Lomo.
Aquest no és el primer treball d'aquest estudi, Quim Garreta ens explica de quina forma treballen els projectes.

"Sempre hem intentat que un nou producte nostre sigui diferent a l'anterior. Això ens ha donat molts maldecaps, ja que no vam crear Cubus Games per fer productes com xurros, sinó que sempre hem fet com una experiència a mida, encara que molts sempre ens han dit que no és la millor manera, però a nosaltres ens funciona molt bé."

Cubus Games, en cadascun dels seus treballs sempre crea una sinergia entre músics, els que escriuen el gamebook o els il·lustradors. És un estudi jove però ja comença a tenir un catàleg important que es pot trobar just aquí.

 

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut