"Alba: Una aventura mediterranea", el videojoc entranyable que t'enamorarà
USTWO, la desenvolupadora londinenca darrere de l'exitós Monument Valley, abandona per un moment el seu minimalisme de colors freds a favor del sol i el mar de la costa
"Alba: Una aventura mediterranea", el videojoc entranyable que t'enamorarà
ALBA, una aventura mediterranea
Generació digital

"Alba: Una aventura mediterranea", el videojoc entranyable que t'enamorarà

USTWO, la desenvolupadora londinenca darrere de l'exitós Monument Valley, abandona per un moment el seu minimalisme de colors freds a favor del sol i el mar de la costa

Francesc Xavier BlascoActualitzat

Alba, una nena de mare espanyola i pare indi, arriba al poble de Pinar del Mar per passar una setmana de vacances amb els seus avis, retrobar-se amb la seva amiga Inés, i per què no? Salvar la reserva natural del poble de l'especulació urbanística.

És un joc simpàtic d'estètica "low poly" i "cartoon" que agradarà a tothom, sobretot perquè ha sabut captar fidelment l'esperit de les vacances infantils i el més al·lucinant per un joc fet per una companyia anglesa, tota la idiosincràsia dels pobles de la costa de llevant i que segurament molts de nosaltres hem viscut en tots els seus racons: castell, bosc, cases, horts, plaça del poble, port i apartaments, església, concursos de paella, xiringuitos, quiosc de platja.

L'objectiu del joc és bàsicament fer missions com recollir brossa o construir casetes d'ocell que es van desbloquejant a mesura que la història avança, però la mecànica principal és aconseguir fotografiar tots els ocells dels diferents hàbitats del poble i dels voltants. Està tan ben aconseguit i tan ben lligat amb la narrativa que vaig voler saber què havia sigut primer, si la mecànica del joc o la idea d'una aventura infantil a la costa, i per sort hem pogut parlar amb David Fernández, director d'art a USTWO i director creatiu d'Alba,

 

Havíem de crear un món al voltant de l'Alba i vam començar a estirar el fil de les coses conegudes i viscudes els estius a la platja. Al principi no tenia cap intenció que fos així, però vaig veure les reaccions de la gent de l'estudi que ens deien que mai havien vist una ambientació d'aquest tipus. És un mon que l'has vist a la realitat quan eres petit i sorties al matí per la porta i estaves hores i hores fora jugant i descobrint.

 

ALBA, una aventura mediterranea (Ustwo)

El disseny de so dóna molta solidesa a un món que gràficament és molt senzill. Cada hàbitat diferent té els seus sons característics ja estiguis vora al mar, o en conreus o en el bosc, i els ocells tenen els seus xisclets diferenciats. La música és vitalista gran part del temps, però sap ser malenconiosa a les tardes quan ja s'acaba el dia o, fins i tot, tensa en certs punts, i és gràcies a l'artista d'inde-folk Lorena Álvarez.

Una gran història en forma de joc. Entranyable, amb personatges de qui t'enamores i que als més joves els agradarà i als més grans ens portarà a altres temps, sobretot si hem tingut vinculació amb els pobles de costa. Una història amb un vessant clarament ecologista i amb què USTWO s'ha vinculat seriosament. Per cada joc descarregat plantaran un arbre via la plataforma ecologi en boscos de Madagascar.

"ALBA, una aventura mediterranea" el tenim per PC a la plataforma Steam per i a la subscripció d'Apple Arcade (Mac, iPhone, iPad i Apple TV).

Anar al contingut