Generació digital

5 videojocs que parlen del futur de la humanitat

5 visions diferents de com es trasllada a l'art dels videojocs la societat futura

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Albert Murillo

Director i presentador del "Generació digital"

@albertmurillo
Actualitzat
TEMA:
Videojocs

Hi ha moltes visions de la vida en els videojocs, i molts tracten el futur des de molts punts de vista i de formes molt diferents. Albert Garcia, Francesc Xavier Blasco i Víctor Matute del programa Generació digital d'iCat n'exposen aquests cinc exemples.

 

Phantasy Star Online

 

Phantasy Star Online

 

Estacions espacials futuristes netes i brillants que s'escapen de les ciutats amb llums de neó que no funcionen o dels dies de pluja àcida permanent. Una estètica japonesa per a un futur de somni en què hi ha una lluita en un planeta ple de monstres.

 

Death Stranding

 

Death Stranding

 

Aquesta aventura planteja el típic futur postapocalíptic. Un món desolat ple de perills on la gent viu en búnquers, separats els uns dels altres. La teva feina és ser repartidor, hauràs de portar els productes que requereixi la gent que els necessita, intentant donar importància al fet que la societat s'ha de tornar a unir per tornar al seu millor passat.

 

Cyberpunk 2077

 

Cyberpunk 2077

 

És un futur governat per grans corporacions que controlen la societat a través d'aplicacions, xarxes socials i mitjans de comunicació. De fet, la imatge que el joc ofereix dels mitjans de comunicació és molt lamentable i un reflex de cap on anem en aquest sentit.

 

Watch Dogs: Legion

 

Watch Dogs: Legion

 

No pretén anar a un futur totalment perdut de guerres i robots, sinó que intenta tractar una època d'individualisme absolut i mostrar com si ens ajuntem podem lluitar contra un enemic comú. Planteja una idea de revolució interessant on tant és qui siguis; ets útil si tens necessitat d'ajudar. 

 

Final Fantasy X

 

Final Fantasy X

 

Així com la majoria dels videojocs que retraten el futur posen la tecnologia en primer terme, en el món de ficció de Spira, que és on s'ambienta Final Fantasy X, la natura no s'ha deixat dominar per la tecnologia. Tal com es veu en el videojoc, la societat d'aquest univers de ficció viu molt en contacte amb la natura, i la respecta.

ARXIVAT A:
Videojocs
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut