Gemma Bonet assumirà el repte de mantenir el liderat informatiu i d'audiència assolit per Òscar Fernández
Gemma Bonet assumirà el repte de mantenir el liderat informatiu i d'audiència assolit per Òscar Fernández

Gemma Bonet presentarà i dirigirà 'Catalunya migdia', l'informatiu més escoltat a Catalunya

La periodista, que va començar a Catalunya Ràdio el 2000, substitueix de 14.00 a 15.00 hores Òscar Fernández, que fa el salt a 'La tarda de Catalunya Ràdio' amb 4 hores diàries

Actualitzat

Una dona periodista vinculada als informatius de Catalunya Ràdio des del 2000 serà la veu que prendrà el relleu d'Òscar Fernández al capdavant del programa informatiu líder a Catalunya, el 'Catalunya migdia', que a partir del 30 d'agost s'emetrà de les 14.00 a les 15.00 hores en antena conjunta amb Catalunya Informació.

L'emissora pública aposta per talent intern i per la renovació en la nova etapa del 'Catalunya migdia', que torna al format originari d'una hora diària atès que Òscar Fernández presentarà i dirigirà, acompanyat d'Elisenda Carod, el nou programa de tarda que pretén revolucionar la graella de la temporada 2021-2022, 'La tarda de Catalunya Ràdio' (de les 15.00 a les 19.00 hores).

Gemma Bonet Bruguera (Vilassar de Dalt, 1978) és llicenciada en Periodisme per la UAB. Ha estat, des del 2017, editora d'informatius les tardes del cap de setmana a Catalunya Ràdio.

Abans d'aquesta tasca, va fer de redactora a la secció de societat del Departament d'Informatius, així com al de Programes, on del 2009 al 2013 va ser guionista del programa de referència de l'emissora, 'El matí de Catalunya Ràdio', amb Manel Fuentes. A la redacció, també ha fet d'especialista en educació i afers socials.

Gemma Bonet va començar a treballar a Catalunya Ràdio de manera ininterrompuda el juliol del 2004 amb motiu de la cobertura del Fòrum Universal de les Cutures. El 2005 va fer d'enviada especial a Roma per cobrir la mort de Joan Pau II, juntament amb Maria Núria Revetlle i Martí Cuní. Està vinculada a Catalunya Ràdio des de l'any 2000, on va començar com a locutora del trànsit des de l'helicòpter.

Molt vinculada al món de l'associacionisme i del lleure, va treballar de responsable de premsa a la Fundació Pere Tarrés del 2000 al 2004, des d'on també va estar al capdavant de la revista Estris. En el món del periodisme local, va treballar a Ràdio Vilassar de Dalt, on durant dos anys en va ser la directora.

El director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals de la CCMA, Saül Gordillo, ha comunicat aquest dimecres al consell de govern de la Corporació la decisió d'apostar per talent intern jove, amb una trajectòria interna i professional molt contrastada, com el de Gemma Bonet, que suposa un pas més en la renovació de realitzadors en la graella de l'emissora pública iniciada el 2016 per l'actual direcció.

Gordillo també ha comunicat que Gemma Bonet comptarà amb Marta Carreras, periodista fins ara vinculada a TV3 i Esports3 i membre de l'equip de 'LaTdT' amb Ricard Torquemada i 'LaTdP' amb Joaquim Maria Puyal, per completar la informació esportiva del programa 'Catalunya migdia'.

Dues periodistes assumiran a partir del 30 d'agost el repte de mantenir el prestigi, el rigor i el liderat informatiu i d'audiència assolit per Òscar Fernández al llarg de les últimes cinc temporades en què ha estat al capdavant de 'Catalunya migdia'.

El director de Catalunya Ràdio i dels Mitjans Digitals també ha comunicat que la periodista Marta Prat, fins ara a l'equip del programa 'El matí de Catalunya Ràdio' des que el va assumir fa vuit temporades Mònica Terribas i aquesta última amb Laura Rosel, assumirà la subedició del 'Catalunya migdia', amb Gemma Bonet de realitzadora i directora.

Marta Prat substituirà el periodista Carlos Baraibar, que segueix les passes d'Òscar Fernández i s'incorpora al projecte de 'La tarda de Catalunya Ràdio'. Fernández i Carod comptaran també amb Empar Moliner en el nou programa de tarda, la principal aposta dels canvis a la nova graella de Catalunya Ràdio.

Anar al contingut