
Per què en el futbol femení hi ha tantes lesions del lligament encreuat?
A la Primera Divisió estatal, nou jugadores han patit aquesta greu lesió en els 18 partits que s'han disputat fins ara
Passa el mateix en els equips de futbol català, on cada mes hi ha jugadores que es fan aquesta lesió. El doctor Eduard Alentorn, de l'Institut Cugat i de la Mútua de la Federació Catalana de Futbol, explica que estan fent estudis específics amb l'objectiu de començar a trobar-ne els motius, que són multifactorials.
Hi influeixen de la constitució de la dona fins als canvis hormonals que tenen, i també la poca especialització en la preparació física o la prevenció de les lesions.

Les dades que ho expliquen
El doctor Alentorn especifica que s'estima que les dones tenen un risc de tenir la lesió entre dues i nou vegades més alt que els homes, i afegeix que diferents estudis apunten que les dones presenten més sovint alteracions anatòmiques com ara el genoll valg (angle Q), una pelvis més ampla, i un augment del pendent posterior de la tíbia, que serien causes d'aquestes lesions.
A la Mútua de la Federació Catalana, s'han fet 600 cirurgies de lligament encreuat en jugadores del futbol femení en els últims nou anys. És el 20% de les cirurgies de lligament encreuat que s'han fet en total. En canvi, només hi ha un 5% de llicències femenines en comparació amb les masculines. Les dades esgarrifen.