Fumiaki Miura i Pinchas Zukerman (Fotos de Cyuji Hori i Cheryl Mazak)
Fumiaki Miura i Pinchas Zukerman (Fotos de Cyuji Hori i Cheryl Mazak)

Fumiaki Miura i Pinchas Zukerman, junts amb l'OBC, en directe a Catalunya Música

Aquest diumenge, a les 11.00, Catalunya Música connectarà en directe amb L'Auditori de Barcelona per transmetre el concert matinal de l'OBC. Estarà protagonitzat per dos grans violinistes, el japonès Fumiaki Miura i l'israelià Pinchas Zukerman, que torna a Barcelona per dirigir l'OBC. Interpretaran el Concert per a dos violins, de Johann Sebastian Bach, i tres obres més de Felix Mendelssohn: l'obertura de concert "El somni d'una nit d'estiu", el Concert per a violí i orquestra en mi m, op. 64, i la Simfonia n. 4 en La "Italiana", op. 90. Els comentaris de la transmissió els farà Joan Vives

El concert de l'OBC d'aquest cap de setmana té l'al·licient de tenir dos grans talents del violí damunt l'escenari de L'Auditori de Barcelona: el consagrat Pinchas Zukerman, que dirigirà novament l'OBC en el doble rol de solista-director, i el jove violinista japonès de 28 anys Fumiaki Miura, que debuta aquest cap de setmana a L'Auditori. Miura és un dels violinistes que més despunta actualment en el circuit internacional. Zukerman li ha fet de mentor des dels 16 anys, l'ha orientat i ha conduït la seva carrera professional. Serà interessant, doncs, veure plegats el deixeble avantatjat i el seu mestre interactuant amb un programa centrat principalment en la música de Felix Mendelssohn.

El músic japonès, que toca un violí Stradivarius "ex Viotti" del 1704 cedit per la Munetsugu Foundation, serà el solista en el Concert per a violí i orquestra en mi m, op. 64 de Mendelssohn i farà parella amb Zukerman en el Concert per a dos violins, corda i continu en re m, BWV 1043 de Bach. Abans, però, Zukerman i l'OBC obriran el programa amb l'obertura "El somni d'una nit d'estiu" de Mendelssohn, que completaran al final amb una altra partitura del compositor alemany: la Simfonia n. 4 en La "Italiana", op. 90.

catmusica.cat

facebook/catalunyamusica

twitter/catalunyamusica

instagram/Catalunyamusica

Anar al contingut