Una notícia falsa utilitza la infermera del Vall d'Hebron per atacar el PACMA
Un titular inventat sobre un fons d'un mitjà real pot passar per cert

Una notícia falsa barreja la infermera del Vall d'Hebron amb el PACMA

Fabricar una notícia falsa amb l'aparença d'un mitjà de comunicació fiable és cada cop més fàcil i en aquest cas es barreja una broma amb un atac a un partit polític

Enllaç a altres textos de l'autor Carlos Baraibar, subeditor del "Catalunya migdia" i responsable de "Fets o fakes"

Carlos Baraibar

Subdirector de "La tarda de Catalunya Ràdio" i responsable de "Fets o fakes"

@carlosbaraibar
Actualitzat

A dia d'avui fabricar un contingut fals amb aparença de notícia és cada vegada més fàcil. En aquest cas, ens trobem que algú ha copiat una notícia de La Vanguardia i n'ha canviat el titular amb algun programa senzill d'edició d'imatges. Això també es pot fer amb qualsevol programa per fer presentacions o de maquetació molt fàcil d'utilitzar.

El més possible és que el titular tingués una intenció humorística, donant a entendre que la infermera que ha fet declaracions catalanòfobes era un animal, per la qual cosa el PACMA (partit animalista) la voldria protegir. Tot i així, molts usuaris que han rebut la notícia han entès que el PACMA empararia i defensaria aquesta jove en les seves postures polítiques i, per tant, s'han format una imatge negativa d'aquest partit.

El mateix PACMA ha fet un tuit en què nega qualsevol vinculació amb la noia i assegura que ni tan sols s'ha pronunciat sobre el tema.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut