Els rumors falsos sobre la mudança de l'alcaldessa a cases noves i luxoses és recurrent i ja circula per diversos barris
El rumor que Ada Colau es muda a una torre d'Horta és fals
Fets o fakes

No, Ada Colau no s'ha mudat ni a una torre d'Horta ni a Sant Gervasi

Els rumors falsos sobre la mudança de l'alcaldessa a cases noves i luxoses és recurrent i ja circula per diversos barris

Enllaç a altres textos de l'autor Carlos Baraibar, subeditor del "Catalunya migdia" i responsable de "Fets o fakes"

Carlos Baraibar

Subdirector de "La tarda de Catalunya Ràdio" i responsable de "Fets o fakes"

@carlosbaraibar
Actualitzat

Si passeges pels barris de Sant Gervasi, Sant Andreu o Horta de Barcelona i parles amb els veïns, és possible que et comentin en un moment o altre que l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, s'ha comprat una gran casa al barri o s'ha traslladat a un pis de molts metres quadrats.

El "Fets o fakes" ha constatat, com a mínim, tres històries semblants que circulen per aquests tres barris. En concret, a Sant Andreu s'assegura que Colau s'està reformant una casa de planta baixa i un pis al carrer Coroleu, i a Horta, una al carrer Campoamor. Pel que fa a Sant Gervasi, ja fa temps que circula que s'ha traslladat a un pis del passeig de Sant Gervasi:

Cap de les cases que se li atribueix és seva

En aquest cas, la casa de la foto que ha corregut els últims dies és al carrer Campoamor número 58, a Horta, i, segons el registre de la propietat, és d'un empresari vinculat al sector dels diamants. Pel que fa a la casa del carrer Coroleu de Sant Andreu, consta al registre a nom d'una família de farmacèutics del barri de Vilapicina.

On viu Ada Colau?

Segons ha pogut constatar in situ el "Fets o fakes", Ada Colau continua vivint en un pis de lloguer del carrer Còrsega, al barri de la Sagrada Família. L'alcaldessa assegura que no té plans de traslladar-se abans de les eleccions:

"No tinc cap intenció de mudar-me. Tinc la meva mare vivint al mateix edifici, que m'ajuda moltíssim, tinc l'escola dels nens aquí al costat. No he pensat mai a mudar-me."

Segons explica Colau, a hores d'ara paga un lloguer de 1.300 euros pel seu pis al barri de la Sagrada Família. Quan hi va entrar a viure, abans de ser alcaldessa, en pagava poc més de 900.

Quins béns tenia Ada Colau a nom seu el 2019?

Al començament d'aquesta legislatura, l'alcaldessa va presentar una declaració de béns, com la resta de regidors de l'Ajuntament. En aquesta declaració hi consta que no té cap propietat immobiliària a nom seu, ni cap cotxe ni valors financers. El que sí que hi consta són tres comptes bancaris a nom seu amb uns 33.000 euros en total.
ARXIVAT A:
Ajuntament de BarcelonaAda ColauNotícies falses
Anar al contingut