La imatge de l'alcaldessa al metro ha despertat dubtes sobre si és un muntatge i ha aixecat crítiques acusant-la d'agafar ara el metro per…
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, al metro
Fets o fakes

La foto d'Ada Colau al metro és real

La imatge de l'alcaldessa al metro ha despertat dubtes sobre si és un muntatge i ha aixecat crítiques acusant-la d'agafar ara el metro només perquè venen eleccions

Enllaç a altres textos de l'autor Carlos Baraibar, subeditor del "Catalunya migdia" i responsable de "Fets o fakes"

Carlos Baraibar

Subdirector de "La tarda de Catalunya Ràdio" i responsable de "Fets o fakes"

@carlosbaraibar
Actualitzat

És any d'eleccions municipals, i Barcelona és, sens dubte, una de les places fortes en disputa en aquests comicis. Encara falten molts mesos, però la campanya ja està llançada, amb temes com la inseguretat o la neteja al centre del debat.

Amb la majoria de candidats encara per escollir, l'alcaldessa, Ada Colau, és al centre de totes les mirades, i la suspicàcia està a l'ordre del dia.

És per això que l'aparició d'una foto de Colau al metro ha aixecat tota mena de comentaris. Els menys partidaris de Colau l'acusen d'agafar el metro ara que venen eleccions per donar una imatge falsa de proximitat, després d'haver viatjat tota la legislatura amb cotxe oficial, mentre que altres consideren que és un muntatge i que en realitat no és ella, la de la fotografia.

La fotografia és real, i es va prendre divendres, dia 16 de setembre. L'alcaldessa es dirigia amb una companya del seu equip (que també surt a la foto) cap a l'estació de Sants, on va participar en la roda de premsa conjunta amb la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per presentar les obres de reforma de l'estació de Sants.

Hi ha diverses fotos d'aquell dia on es pot veure que Colau porta la mateixa roba que a la fotografia

Com es desplaça, l'alcaldessa?

L'equip de Colau assegura que l'alcaldessa fa servir el cotxe oficial constantment per poder atendre tots els actes previstos en la seva agenda institucional.

De tota manera, Colau també agafa el metro sovint, quan la combinació i l'horari de l'acte al qual ha d'assistir l'hi permet. Per exemple,  el cap de setmana passat va anar en metro a la plaça Sant Jaume per oficiar un casament, i després va visitar el nou mercat de Sant Andreu, on també va arribar en metro. Diumenge també va arribar a la cursa inclusiva de la Mercè en metro. Aquesta és l'agenda pública de l'alcaldessa.

Segons l'equip de Colau, els matins en què ha d'anar de casa a l'Ajuntament, baixa caminant fins a la plaça Sant Jaume

Sobre la foto que ens ocupa, els membres de l'equip de l'alcaldessa asseguren que no es tracta d'una imatge preparada (viatjava només amb una companya i el responsable de seguretat), tot i que és cert que hi apareix perfectament visible la bossa amb el cartell de la Festa Major de la Mercè, un dels que més unanimitat a favor ha aconseguit en els últims anys.

 

ARXIVAT A:
Ada ColauAjuntament de Barcelona
Anar al contingut