És cert que es necessiten famílies d'acollida per a nens de 0 a 3 anys que tenen els pares o tutors amb Covid-19?
Fets o Fakes

És cert que es necessiten famílies d'acollida per als nens amb pares o tutors aïllats per Covid-19?

La pandèmia del coronavirus ha fet córrer un missatge per WhatsApp on es fa una crida per buscar famílies voluntàries a Catalunya

Mar Riera / Mariona CostaActualitzat
Un total de 3.000 famílies catalanes s'han ofert els últims dies per acollir infants que tenen els pares hospitalitzats o aïllats pel coronavirus. Potser has vist o rebut aquest missatge, que enllaça al diari Social.cat i proporciona el correu de contacte de l'Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció:

Des de "Fets o Fakes" ens hem posat en contacte amb l'Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció per verificar si aquesta necessitat és real o no. La directora de l'ICAA, Agnès Russiñol, agraeix el gest de milers de famílies, tot i que remarca que la primera opció és que aquests infants puguin anar amb familiars. Si això no és possible, es recorrerà a la xarxa de famílies acollidores ja existent:

"Per acollir aquests infants estem treballant prioritàriament amb les famílies d'acollida que ja tenim a Catalunya. Actualment són 750 famílies d'acollida i 140 famílies més d'acollida de caps de setmana i períodes de vacances. Perquè precisament ja han estat valorades i formades per fer aquesta tasca d'acompanyament"

Agnès Russiñol no descarta que puntualment, en cas d'urgència, es pugui recórrer a alguna de les famílies que s'han ofert.

En el cas que amb les famílies d'acollida que actualment tenim valorades no puguem atendre totes les necessitats, el que farem serà estudiar cas per cas per veure quines d'aquestes famílies que s'han ofert poden complir les condicions i requisits per poder fer aquests acolliments d'urgència de caràcter temporal amb totes les garanties​

La directora de l'ICAA assegura que tota aquesta solidaritat es canalitzarà per tal d'ampliar la xarxa de famílies d'acollida de Catalunya.

Aqueta allau de solidaritat que ens emociona, ens fa pensar que potser algunes d'aquestes famílies que se'ns han dirigit es poden plantejar fer un acolliment més enllà de la situació d'emergència. Catalunya sempre necessita famílies d'acollida, perquè sempre hi ha infants que necessiten aquest recurs de protecció

De moment no s'ha hagut d'atendre cap infant petit en família d'acollida, però sí que s'han atès tres menors o adolescents a la xarxa d'albergs de la Generalitats. En aquest casos, de manera temporal, personal qualificat de l'àmbit de l'atenció social i el lleure educatiu està amb ells les 24 hores del dia.

Des del compte oficial d'Afers Socials i Famílies es recorda que s'ha posat en marxa un projecte per atendre els infants i adolescents que tenen els pares hospitalitzats o aïllats pel coronavirus

 

Fets o Fakes
 
ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut