Fets o fakes

El 900 400 061 no és un telèfon d'atenció covid a Catalunya, és per a Andalusia

Torna a córrer per xarxes socials que el 061 està col·lapsat i que cal trucar a aquest número alternatiu, però no serveix per a pacients catalans

Enllaç a altres textos de l'autor Carlos Baraibar, subeditor del "Catalunya migdia" i responsable de "Fets o fakes"

Carlos Baraibar

Subdirector de "La tarda de Catalunya Ràdio" i responsable de "Fets o fakes"

@carlosbaraibar
Actualitzat

En els darrers dies ha tornat a aparèixer un missatge de WhatsApp que ja va córrer durant l'any 2020 i que avisa que el telèfon d'emergències sanitàries 061 està col·lapsat pels múltiples positius de covid i que cal trucar al 900 400 061. 

El Departament de Salut ha advertit en diverses ocasions que es tracta d'un número d'atenció covid però d'Andalusia.

Si tens una emergència o consulta de salut els canals habituals segueixen sent els de sempre: trucar al 061, al 112 o, de manera telemàtica, a través de l'app 061 Salut Respon, el Xat Actiu o per correu electrònic (061catsalutrespon@gencat.cat).

 

El 061 és de pagament?

Sovint, quan corre aquest missatge molts usuaris subratllen que és preferible trucar a aquest número perquè és gratuït mentre que el 061 és de pagament. Efectivament, el 900 400 061 és gratuït i en canvi trucar al 061 suposa un cost amb pràcticament totes les grans companyies de telèfon com va avançar el "Fets o fakes" l'any 2020 mateix i malgrat que el govern havia anunciat que seria gratuït al principi de la pandèmia.

Finalment, davant la impossibilitat de convertir en gratuït aquest servei, la Generalitat va assegurar que retornaria els diners a tots els usuaris que els reclamessin. Per aconseguir aquests diners cal adreçar-se a una Oficina Municipal d'Informació al Consumidor de Barcelona, com s'explica aquí.

Consulta altres "Fets o fakes"

Si veus o reps algun missatge o declaració que et grinyola, ens pots escriure un whatsapp per adreçar-nos dubtes o propostes que puguem verificar al 677 070 940.

ARXIVAT A:
Notícies falsesCovid-19
Anar al contingut