Estat de Gràcia

Trump, Puigdemont, Iglesias, Boris Johnson... què diu el pentinat dels polítics?

L'estil dels líders polítics va estretament relacionat amb la seva ideologia, segons Patrycia Centeno
Trump, Puigdemont, Iglesias, Boris Johnson... què diu el pentinat dels polítics?

A la política tot està calculat al mil·límetre. Des dels discursos, fins a les rodes de premsa, passant per la roba, i com no pot ser d'una altra manera, també el pentinat. La Patrycia Centeno analitza alguns polítics que, per la seva estètica, no deixen indiferent a ningú.

 "Se n'ha parlat molt dels cabells dels polítics perquè realment tot el que portem al cap, siguin cabells, un barret o qualsevol altre accessori, sempre va associat a les nostres idees o ideologia".

Donald Trump  

 

En el cas del president dels Estats Units alguna cosa se'ns escapa. El cabell li creix a Donald Trump?

"Si analitzem imatges de quan ell era més jove, ni el seu cabell era tan ros, ni era d'aquesta qualitat. També és cert que quan vas envellint la qualitat del cabell es deteriora, però fins a quin punt sembla una perruca? Molts cops s'ha estirat del cabell per demostrar que era natural"

Boris Johnson

 

El primer ministre del Regne Unit tampoc es queda enrere si parlem de pentinats particulars.

"A Boris Johnson el veiem en moltes ocasions que ell mateix es despentina. Els germans i membres de la seva família van molt polits i amb el cabell com toca, però ell busca donar la sensació d'estar a fora del sistema. Aquest aspecte és el que busquen els populistes, no només amb el seu cabell sinó amb la resta del seu estil i indumentària, com si estiguessin despreocupats per la seva estètica".

Podríem associar l'estil de Johnson amb la creativitat?

"És molt diferent la imatge de Boris Johnson amb la de Bernie Sanders. Pel que fa a Sanders sí que hi ha un punt de descontrol i bogeria que podríem associar a la creativitat, però per part del Boris Johnson jo crec que és més bogeria que genialitat".

Carles Puigdemont

 

"Sempre s'ha comentat i criticat el cabell de Puigdemont. Jo trobo que el seu cabell ja està bé, però no combina amb aquella postura tan convergent d'haver d'anar amb vestit, corbata i camisa. Té un punt de rocker i de rebel, el que passa és que s'ha autoimposat una imatge conservadora que no li pertoca!".

Pablo Iglesias

 

"Iglesias d'ençà que està de vicepresident s'ha arreglat els cabells, s'ha buidat una mica la cua -abans semblava un gat mort-, i ara llueix d'una altra manera. Suposo que mai se la tallarà, ja que és un tret fonamental de la seva imatge, tot i que jo li faria un monyo. Fa uns anys ja va renunciar als pírcings, i ara ha renunciat també al seu estil informal".

ÀUDIOS RELACIONATS