La tercera temporada de l'Estat de Gràcia serà boníssima. És així i no s'hi pot fer res. El president i la vicepresidenta van sobreviure a un curs anterior farcit d'esdeveniments excepcionals i van demostrar la seva gran capacitat per fer veure que entenien bé el que passava. Aquest és un art que enguany han de polir encara més perquè l'any es presenta mogut, després d'una tardor calenta.

Aquesta temporada, el programa presidit per Roger de Gràcia està també molt atent a tot el que passa en l'àmbit polític, amb la inestimable col·laboració del seu periodista estrella, Carlos Enrique Bayo. Però la política no són només els fets, sinó també els gestos, i per això Patrycia Centeno hi insisteix amb l'anàlisi de la comunicació no verbal dels polítics, que deixa sempre amb la boca oberta.

Continuem embogint setmanalment amb la difícil relació entre el "menjadonuts" David Olivares i el "menjabròquils" Adam Martín, i seguim comptant amb Xuriguera i Faixedas, Montse Virgili, Fermí Fernàndez, i Lolita Bosch.

I ara, les novetats. Aquesta temporada, l'Estat de Gràcia té l'honor d'incorporar el dibuixant Juanjo Sáez, que explica com era ser heavy, com era tenir un radiocasset i, en definitiva, com era ser "nosaltres" fa uns anys. Un altre fitxatge de la temporada és la gran Gina Tost, experta en tot el que passa a la xarxa. I encara hi ha una última incorporació doble, la de la parella Marc Garriga i Alfons Gorina, que expliquen les novetats del cinema i de les sèries.

Ja ho veieu. La tercera temporada de l'Estat de Gràcia serà boníssima. O això o pleguem*.

(*és una promesa electoral, no en feu gaire cas)