Objectiu: perdre pes i guanyar salut!
Guia ràpida per aconseguir treure's de sobre els quilos de més i, sobretot, mantenir-se
Objectiu: perdre pes i guanyar salut!
Set consells per perdre pes i guanyar salut
Estat de Gràcia

Objectiu: perdre pes i guanyar salut!

Guia ràpida per aconseguir treure's de sobre els quilos de més i, sobretot, mantenir-se

Adam MartínActualitzat
TEMA:
Salut

Quantes vegades has fet dietes estrictes que no han tingut el resultat que esperaves? Restringir aliments i comptar calories no és la millor manera de perdre el pes que ens sobra, entre d'altres coses perquè sol causar l'anomenat efecte rebot. Recorda, l'única dieta que funciona és la que es pot mantenir en el temps; ho diuen tots els estudis. No es tracta només de veure'ns més prims, sinó de recuperar l'energia i la qualitat de vida.

 

 

Posar-se a mans d'un nutricionista ens garanteix que les pèrdues de pes siguin saludables i evita els dèficits que comporta la restricció calòrica. Però mentre ens decidim, podem començar per fer unes quantes reflexions i enumerar hàbits senzills que ens ajudaran a arribar al nostre objectiu:

1.  Tenir paciència: grans pèrdues de pes ràpides no són recomanables

Hem guanyat 20 quilos al llarg de 10 anys i els volem perdre en dos mesos. Això no pot ser! Les pèrdues de pes ràpides solen tenir un regal enverinat amagat... l'efecte rebot. Només són necessàries quan tenim obesitat tipus III (mòrbida), quan el mateix pes és un risc de salut superior al risc que suposa perdre pes ràpid. Considerem pèrdues òptimes les de 500 a 1.000 grams per setmana.

 

  

2.  Abans de posar-nos a dieta, analitzem HONESTAMENT com és la nostra alimentació i primer mirem de fer canvis senzills

Ningú s'engreixa menjant amanides d'enciam. No és genètica! Preguntes que ens hauríem de fer: "Menjo massa productes ultraprocessats amb sucres i greixos de mala qualitat, o begudes ensucrades? Menjo massa calories de cop sense adonar-me'n? Menjo massa quan estic trist o content? Menjo pocs aliments reals?". Si hi ha moltes respostes afirmatives, podem començar per aquí!

3.  Triem una dieta que sigui adequada per a nosaltres

La podem definir en tres passos:

- Que ens permeti mantenir-la en el temps. És la clau de l'èxit

- Que no ens faci passar gana (fibra, greixos, proteïna són saciants)

- Que contingui tots els nutrients
 

 

4.  Les calories no ho són tot, però per perdre pes hem de cremar més calories de les que ingerim

D'això se'n diu dèficit calòric. El podem aconseguir de dues maneres: menjant menys o fent exercici. Les dues coses, bingo!
 

5.  Fer exercici és fonamental

Com més exercici  fem (de manera raonable), més dèficit calòric aconseguirem. Contràriament al que es pensa, els exercicis de força són més efectius per perdre pes que els de càrdio.

 

 

És molt important no oblidar que estar gras no és un problema estètic, és un problema de salut. L'objectiu no ha de ser estar més prims a qualsevol preu, sinó recuperar uns hàbits saludables que millorin la nostra qualitat de vida.

ARXIVAT A:
Salut

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut