Guia pràctica per perdre pes de manera saludable, i mantenir-se!
Les claus de l'èxit d'una dieta per aprimar-se: ha de ser fàcil de seguir i no generar efecte rebot
Guia pràctica per perdre pes de manera saludable, i mantenir-se!
Estat de Gràcia

Guia pràctica per perdre pes de manera saludable, i mantenir-se!

Les claus de l'èxit d'una dieta per aprimar-se: ha de ser fàcil de seguir i no generar efecte rebot

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto32

Director i presentador de "Sans i estalvis"

@adammartinsk
Guia pràctica per perdre pes de manera saludable, i mantenir-se!

Un dels principals problemes de les dietes pensades exclusivament per perdre pes és que són efectives a curt termini, però al cap d'uns mesos es tornen insostenibles i, en la majoria de casos, acaben generant el temut efecte rebot: no només recuperem el pes perdut, sinó que, de regal, aconseguim uns quants quilos més.

El millor, per tant, és ensopegar amb una pauta alimentària que ens permeti perdre pes de manera lenta però sostinguda i que alhora ens proporcioni els nutrients que necessitem per no perdre salut en el procés. I una cosa encara més important: que ens permeti mantenir-la tant com vulguem sense patir, és a dir, que sigui de fàcil adherència.

Guia pràctica per perdre pes de manera saludable, i mantenir-se!

L'estudi Predimed-Plus ens ofereix pautes per ajudar-nos i té alguns avantatges: està basat en la dieta mediterrània, no demana grans sacrificis i, el més important, és sostingut en el temps. En destaquem els 16 punts importants. Fixeu-vos que hi ha, aparentment, "recomanacions" per consumir productes insans: són recomanacions de màxims, per tant no s'han d'entendre, en cap cas, com una obligació.

Aquí van els 16 punts:

       1. Ús culinari exclusiu d'oli d'oliva verge (exclusivament de la varietat extra verge) per cuinar, amanir i untar.
 

       2. Consum de, com a mínim, 3 peces de fruita al dia.


       3. Consum de, com a mínim, 2 racions de verdures i hortalisses al dia, i com a mínim una en forma d'amanida.


       4. Reducció del consum de pa blanc a 1 ració al dia (1 ració = 75 g).
 

       5. Consum de cereals i pasta integrals, aproximadament 5 vegades per setmana.
 

       6. Consumir com a màxim 1 ració (una ració = 100-150 g) de carn vermella, hamburgueses o productes carnis per setmana.
 

       7. Consumir com a màxim 1 porció de mantega o de nata a la setmana (1 ració = 12 g).
 

       8. Consumir com a màxim 1 beguda ensucrada o un suc de fruita a la setmana.
 

       9. Consumir com a mínim 3 racions per setmana de llegums (1 ració = 150 g).

 

      10. Consumir com a mínim 3 racions per setmana de peix o marisc (1 ració: 100-150 g de peix, o 4- 5 unitats o 200 g de marisc).
 

      11. Consumir com a màxim 3 unitats per setmana de dolços, postres com ara pastissos, galetes, pa de pessic o crema.
 

      12. Consumir un mínim de 3 racions per setmana de fruits secs (els cacauets, tot i que són llegums, també hi estarien inclosos). Evitar els fruits secs fregits. (1 ració = 30 g).
 

      13. Consumir pollastre, gall dindi o carn de conill en lloc de vedella, porc, hamburgueses o salsitxes.
 

      14. Fer servir sofregit com a mínim 2 cops per setmana (salsa feta amb tomàquet i ceba, porros o all, a foc lent, amb oli d'oliva).
 

      15. No afegir sucre a les begudes (cafè, te); substituir-lo per edulcorants no calòrics artificials.
 

      16. Reduir el consum de pasta o arròs no integrals a un màxim de tres racions per setmana.

NOTÍCIES RELACIONADES

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut