Estat de Gràcia

Els 10 errors més habituals que cometem al gimnàs

Com obtenir resultats amb l'exercici físic sense deixar-hi la pell!
Adam Martín
TEMA:
Salut
Els 10 errors més habituals que cometem al gimnàs

Creus que ets un bon usuari del gimnàs? Segurament, la majoria diríem que sí, però també admetríem que no sempre obtenim els resultats desitjats. Ens apuntem a clubs esportius amb l'objectiu de mantenir la forma i perdre pes. Però alguna cosa no fem bé. Segons l'Anuari d'Estadístiques Esportives que fa el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, el 46,2% dels espanyols fan exercici almenys un cop la setmana i més d'un 10% estan apuntats al gimnàs. Però tot i així, un 70% dels homes i un 50% de les dones de més de 16 anys tenen sobrepès o obesitat

Què falla? La dieta, és clar. Però també el que fem quan anem al gimnàs. Moure's, esforçar-se i suar és important, però la recompensa no ha de ser immediata. Cal tenir en compte que una pràctica esportiva irracional pot provocar un ampli ventall de dolors musculars, com contractures, distensions i lumbàlgies.

 

Els 10 errors més habituals i com corregir-los:

 1. Beure'ns una beguda isotònica (Aquarius, Gatorade, Isostar, Powerade) després d'una sessió de spinning de 45 minuts. No cal. Després de menys d'una hora d'esport intens, la millor manera d'hidratar-se és bevent aigua.
   
 2. Prendre's un batut de proteïnes després d'haver fet una mica de pesos. Error. Estem aportant més calories de les necessàries.
   
 3. Prendre suplements esportius per cremar més greixos. No hi ha cap estudi científic que demostri que funciona.
   

   
 4. No beure aigua ni abans de fer esport, ni mentre el fem. Cal beure aigua abans, durant i després de la pràctica esportiva. La hidratació és bàsica.
   
 5. Anar-hi sense haver menjat res abans perquè "aprima" més. En general, anar al gimnàs sense menjar redueix el rendiment i, per tant, s'obtenen menys beneficis sobre la salut. Entrenar en dejuni és una estratègia reservada per a esportistes d'elit per obtenir flexibilitat metabòlica –ser més eficients fent servir greixos o glucosa com a substrat energètic–, i no per aprimar-se. 
   
 6. Només fer càrdio –spinning, córrer, etc.– per aprimar-nos. I la força? Els estudis més recents ens diuen que els exercicis de força –les peses de tota la vida, i altres– són tant o més útils que el cardio per aprimar-se.

   

   

 7. No planificar-se l'entrenament. A veure quina màquina està lliure? No podem entrar al gimnàs sense tenir clar què hi venim a fer. La planificació és la clau de l'èxit. No convé treballar els mateixos grups de músculs dos dies seguits, perquè dificultem la recuperació.

 8.  Estirar abans de fer l'exercici. Abans s'ha  d'activar, no estirar: articulacions, músculs, elevar un mica la intensitat cardíaca. Estirar sense tenir els músculs calents és un error i pot causar lesions. Abans d'entrenar hem d'escalfar correctament el cos.

 9. No compensar després de l'exercici. Després de fer exercici intens hem de compensar, és a dir, estirar fent servir els músculs que no hem fet servir: per exemple, per compensar el bíceps, fem anar el tríceps i mentre el segon treballa una mica el primer s'estira.  

 10. Treballar fins a l'errada muscular. No cal forçar  fins que el múscul no pot més. S'ha de parar una mica abans d'arribar al límit de la resistència.
   

   

ARXIVAT A:
Salut

ÀUDIOS RELACIONATS